Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λύκοι σε προβιές αρνιών» οι Ουκρανοί στρατολόγοι, αναζητούν 25χρονους για βορά στα ρωσικά όπλα - 650.000 στρατεύσιμοι, εγκατέλειψαν την χώρα

«Λύκοι σε προβιές αρνιών» οι Ουκρανοί στρατολόγοι, αναζητούν 25χρονους για βορά στα ρωσικά όπλα - 650.000 στρατεύσιμοι, εγκατέλειψαν την χώρα
Στο Κίεβο, την Οδησσό και το Krivoy Rog υπήρξαν επιδρομές κατά τις οποίες διανεμήθηκαν ειδοποιήσεις στρατολόγησης σε καφετέριες, ακόμη και σε γυμναστήρια.
Η Ουκρανία βρίσκεται σε στρατιωτικό νόμο από τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το διάταγμα για τη γενική επιστράτευση, οι περισσότεροι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Οι ουκρανικές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τη στρατολόγηση στρατιωτών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Στο Lvov, έχει ξεκινήσει η «ήπια κινητοποίηση»: υπάλληλοι στρατιωτικών επιτροπών περπατούν στους δρόμους και «πιάνουν» άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης για να τους πουν για τα πλεονεκτήματα της συμβατικής υπηρεσίας, ανέφεραν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Μια τέτοια «ήπια κινητοποίηση» ξεκίνησε στη δυτική Ουκρανία στα μέσα Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, στο Κίεβο, την Οδησσό και το Krivoy Rog υπήρξαν επιδρομές κατά τις οποίες διανεμήθηκαν ειδοποιήσεις στρατολόγησης σε καφετέριες, ακόμη και σε γυμναστήρια.
Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι επικοινωνούν μόνο με άνδρες σε ηλικία στράτευσης.
Η υπηρεσία Τύπου του Εδαφικού Κέντρου Στρατολογίας Lvov επιβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι του γραφείου στρατολόγησης στρατιωτικών, καθώς και εκπρόσωποι των στρατευμάτων αερομεταφερόμενης επίθεσης "διεξάγουν μια σειρά δραστηριοτήτων για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της στρατιωτικής θητείας βάσει σύμβασης".

Οι επιδρομές από στρατιωτικούς επιτρόπους σε δημόσιους χώρους έχουν γίνει πιο συχνές στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 14 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι η Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσει την κινητοποίηση γυναικών, αλλά μόνο για υπηρεσία στα μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού.
Η Maryana Bezuglaya, μέλος του Verkhovna Rada (κοινοβούλιο) της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η ηλικία επιστράτευσης θα μειωθεί από τα 27 στα 25.
Σύμφωνα με αυτήν, το σχέδιο νόμου για την επιστράτευση καταργεί την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο στρατό και αντ' αυτού εισάγει τη βασική γενική στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους πολίτες μεταξύ 18 και 25 ετών.
Σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται δυτική ανάλυση, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, 650.000 άνδρες στρατιωτικής ηλικίας έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.
Η αποφυγή της στρατιωτικής θητείας είναι ποινικό αδίκημα στην Ουκρανία και τιμωρείται με φυλάκιση τριών έως πέντε ετών.
Στα τέλη Αυγούστου, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky διέταξε πλήρη επανεξέταση όλων των εξαιρέσεων κινητοποίησης που χορηγήθηκαν από στρατιωτικές ιατρικές επιτροπές (MMCs) από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Zelensky απέλυσε επίσης τους επικεφαλής των περιφερειακών επιτροπών στρατολόγησης εν μέσω ισχυρισμών για διαφθορά.

Η συνολική κινητοποίηση στην Ουκρανία, η προμήθεια δυτικών όπλων και η εισαγωγή εφεδρειών όχι μόνο απέτυχαν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά αύξησαν επίσης τον αριθμό των απωλειών μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων.
Στις αρχές Ιουνίου 2023, η Ουκρανία εξαπέλυσε την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή της.
Το Κίεβο έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς Leopard και Challenger.
Ωστόσο, μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η ώθηση του Κιέβου απέτυχε, με την Ουκρανία να έχει τεράστιες απώλειες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπολόγισε πρόσφατα το κόστος της αντεπίθεσης για την Ουκρανία σε περισσότερους από 125.000 στρατιώτες και περίπου 16.000 τεμάχια όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης