Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων στη χώρα

Ιράν: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων στη χώρα
Είχει επηρεαστεί η λειτουργία περίπου του 70% των πρατηρίων βενζίνης στη χώρα
Ομάδα κυβερνοπειρατών, οι οποίοι όπως καταγγέλλει η Τεχεράνη συνδέονται με το Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν σήμερα προβλήματα σε πρατήρια καυσίμων σε όλο το Ιράν, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση και ισραηλινά μέσα.
Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί είχε δηλώσει νωρίτερα στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι έχει επηρεαστεί η λειτουργία περίπου του 70% των πρατηρίων βενζίνης στη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι το πρόβλημα ενδέχεται να οφείλεται σε εξωτερική παρέμβαση.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ανέλαβε η ομάδα Predatory Sparrow. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την ίδια πληροφορία.
«Αυτή η κυβερνοεπίθεση εξαπολύθηκε με ελεγχόμενο τρόπο ώστε να αποφευχθεί να επηρεαστούν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», επεσήμανε η Predatory Sparrow στην ανακοίνωσή της.
Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Ιράν, που είναι αρμόδια για την κυβερνοασφάλεια της χώρας, επεσήμανε ότι εξετάζει ακόμη τα αίτια των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι αυτή η ομάδα χάκερς έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον πρατηρίων καυσίμων, του σιδηροδρομικού δικτύου και εργοστασίων χαλυβουργίας στο Ιράν.
Τα προβλήματα στα πρατήρια καυσίμων σήμερα είναι το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό που καταγράφεται από το 2021, όταν μεγάλη κυβερνοεπίθεση εναντίον του Ιράν είχε διαταράξει την πώληση καυσίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα σε όλη τη χώρα.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί και ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Τεχεράνη.
«Τουλάχιστον το 30% των πρατηρίων λειτουργεί, ενώ τα υπόλοιπα επιλύουν σταδιακά τα προβλήματα», τόνισε ο Οούτζι.
Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.
Η ομάδα αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ ευθύνονται για απόπειρα κυβερνοεπίθεσης εναντίον νοσοκομείου στο βόρειο Ισραήλ πριν περίπου τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση αποτράπηκε αλλά οι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν «πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα του νοσοκομείου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης