Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό η Δύση από τον νέο ρωσικό υπερ-πύραυλο Avangard - Κανένα περιθώριο αντιμετώπισής του - Φτάνει παντού σε 30 λεπτά

Σε πανικό η Δύση από τον νέο ρωσικό υπερ-πύραυλο Avangard - Κανένα περιθώριο αντιμετώπισής του - Φτάνει παντού σε 30 λεπτά
Το σύστημα μπορεί να χτυπήσει πολλαπλούς στόχους σε όλον τον πλανήτη μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά
«Τρομοκρατημένη η Δύση από τον νέο υπερ-πύραυλο της Ρωσίας. Κανένα περιθώριο αντιμετώπισής του» είναι ο τίτλος νέας δημοσίευσης της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Avia-pro, η οποία εστιάζει στον πύραυλο Avangard (γνωστό και ως Vanguard) του ρωσικού στρατού.
Αφορμή της ρωσικής δημοσίευσης ήταν ένα βρετανικό άρθρο, συγκεκριμένα της σελίδας Mirror, το οποίο τόνιζε πως η Δύση δεν έχει κάποιο αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης του υπερ-υπερηχητικού οχήματος Avangard. Σύμφωνα με τους αρθρογράφους της βρετανικής σελίδας το σύστημα μπορεί να χτυπήσει πολλαπλούς στόχους σε όλον τον πλανήτη μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Το Avangard είναι ένα μοναδικό όπλο που μπορεί να φτάσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 27 μαχ, δηλαδή 27 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου. Η συστοιχία, εξοπλισμένη με ένα υπερ-υπερηχητικό όχημα glide (HGV), μπορεί να φτάσει πέρα της ατμόσφαιρας της Γης πριν φτάσει τους στόχους της.
Πρόσφατα ο Σεργκέι Καράκαγιεφ, διοικητής των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων (RVSN) του ρωσικού στρατού, είχε ανακοινώσει τον επανεξοπλισμό ενός ρωσικού συντάγματος στην περιοχή Όρενμπουργκ με το σύστημα Avangard.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την δημιουργία του όπλου Avangard τον Μάρτιο του 2018, παρουσιάζοντας το σύστημα ως το νεότερο επίτευγμα της ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας. Η συστοιχία αποτελείται από τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο UR-100N UTTH και μία μονάδα υπερ-υπερηχητικού οχήματος glide (HGV). Η σειριακή παραγωγή αυτών των υπερ-υπερηχητικών κεφαλών ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, το υπερ-υπερηχητικό όχημα glide Avangard μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 28 μαχ, η οποία είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Ένα άλλο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του όπλου είναι η ικανότητά του να πραγματοποιεί ελιγμούς κατά την διάρκεια της απρόβλεπτης τροχιάς που ακολουθεί, πράγμα που καθιστά την αναχαίτισή του αδύνατη από τα σημερινά αντιπυραυλικά συστήματα αεράμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης