Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Χαιρετίζουμε τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία - Ο καταπιεστής πρέπει να νιώσει την πίεση του ελεύθερου κόσμου

Zelensky (Ουκρανία): Χαιρετίζουμε τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία - Ο καταπιεστής πρέπει να νιώσει την πίεση του ελεύθερου κόσμου
Ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου για το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Χαιρετίζει την «έγκριση του 12ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας» ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Όπως τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος, η «πλήρης απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών», καθώς και «οι περιοιρισμοί σε αγαθά διπλής χρήσης» βάζουν φρένο σε κέρδη της Μόσχας ύψους 2,2 δισ. ευρώ ετησίως.
Ο Zelensky υποστηρίζει, ότι με τον τρόπο αυτό, η Ρωσία θα πρέπει «να αισθανθεί την πίεση από τον ελεύθερο κόσμο καθώς το κόστος της επιθετικότητας [της] αυξάνεται».
Τέλος, ο Ουκρανός ηγέτης καλεί τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν με αποτελεσματικότητα.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Zelensky στο X:
«Χαιρετίζω την έγκριση του 12ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Πλήρης απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών. κλείσιμο των κενών στις υφιστάμενες κυρώσεις· περιορισμοί στις εισαγωγές σε αγαθά διπλής χρήσης και άλλα είδη, που παρέχουν στη Ρωσία συνολικά κέρδη 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο και τη βοηθούν να συνεχίσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.
Το επιτιθέμενο κράτος πρέπει να αισθάνεται ότι η πίεση από τον ελεύθερο κόσμο, καθώς και το κόστος της επιθετικότητας, αυξάνεται. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα υφιστάμενα καθεστώτα κυρώσεων επιβάλλονται αποτελεσματικά. Ούτε ο επιτιθέμενος ούτε οποιοσδήποτε εγκληματίας που τον υποστηρίζει στην αποφυγή των κυρώσεων θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς.»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης