Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από Πεντάγωνο ΗΠΑ: Στις 30 Δεκεμβρίου 2023 τελειώνει η οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Βόμβα από Πεντάγωνο ΗΠΑ: Στις 30 Δεκεμβρίου 2023 τελειώνει η οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία
Εξαντλούνται τα μετρητά…
Ως τις 30 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η αμερικανική οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.
Όπως έκανε γνωστό το Πεντάγωνο, μετά τις 30 Δεκεμβρίου δεν θα μπορεί να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, εκτός εάν το Κογκρέσο εγκρίνει νέα χρηματοδότηση. Πρόκειται για την πρώτη φορά που δίνεται ακριβής ημερομηνία για το πότε θα εξαντληθούν τα μετρητά.
Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ξοδεύει τα τελευταία 1,07 δισ. δολάρια για να αγοράσει νέα όπλα και εξοπλισμό που θα αντικαταστήσουν όσα αποθέματα έχουν αφαιρεθεί και σταλεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο ελεγκτής του Πενταγώνου Μάικλ ΜακΚόρντ σε επιστολή της 15ης Δεκεμβρίου που ήρθε σε γνώση του Bloomberg.
Δεκαπέντε ημέρες αργότερα — στις 30 Δεκεμβρίου — οι λογαριασμοί θα είναι άδειοι.
«Όταν καταβληθούν αυτά τα κεφάλαια, το υπουργείο θα έχει εξαντλήσει τη χρηματοδότηση που έχει διατεθεί για βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία», έγραψε ο ΜακΚόρντ στην επιστολή προς τους επικεφαλής των επιτροπών αμυντικής πολιτικής και πιστώσεων της Βουλής και της Γερουσίας.
Η επιστολή ενισχύει την πίεση στο Κογκρέσο ώστε να σπάσει το αδιέξοδο για τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες ζητούν εκ παραλλήλου λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ως όρο για να εγκρίνουν το πακέτο. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης Μπάιντεν επιδιώκουν να διαπραγματευτούν με γερουσιαστές ένα συμβιβαστικό πακέτο συμπληρωματικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης