Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Η κατάσταση στην Ουκρανία το 2024 θα γίνει πολύ χειρότερη, να προετοιμαστεί η Ευρώπη

Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Η κατάσταση στην Ουκρανία το 2024 θα γίνει πολύ χειρότερη, να προετοιμαστεί η Ευρώπη
Σύμφωνα με τον Petr Pavel, οι εκλογές στην Ρωσία και ΗΠΑ θα επηρεάσουν ριζικά την κατάσταση στην Ουκρανία και στον κόσμο συνολικά
Το 2024 η κατάσταση στην Ουκρανία θα γίνει ακόμη πιο δυσάρεστη για τη Δύση, δήλωσε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel.
«Έχουμε πολλά να περιμένουμε, καθώς η εξέλιξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία δείχνει ότι είναι πιθανό να δούμε σημαντική πρόοδο τον επόμενο χρόνο.
Και αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα διαθέσιμες ενδείξεις, αυτό δεν θα συμβεί με την καλύτερη έννοια της λέξης, όπως φανταζόμαστε.
Θα προκύψει μια νέα κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Petr Pavel.
Σύμφωνα με τον Petr Pavel, οι εκλογές στην Ρωσία και ΗΠΑ θα επηρεάσουν ριζικά την κατάσταση στην Ουκρανία και στον κόσμο συνολικά.
Ο Τσέχος ηγέτης πρότεινε επίσης ότι εάν ο Donald Trump πετύχει στις εκλογές, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από τη γνώμη της Ουκρανίας ή της Ευρώπης.
Η Ρωσία, θα επιστρέψει στην κατάσταση του βασικού παράγοντα» αλλά αυτή η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για την Ευρώπη, τόνισε ο Petr Pavel, αλλά «θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό».
Πρόσφατα, ο Τσέχος πρόεδρος είπε ότι οι δυτικές χώρες έδειξαν ανεπαρκές επίπεδο υποστήριξης προς την Ουκρανία, γι' αυτό και ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.
Οι δυτικοί ηγέτες δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να προμηθεύσουν πυρομαχικά και η εκπαίδευση των πιλότων F-16, παραδέχτηκε, δεν προχωρά με τον κατάλληλο ρυθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης