Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump θα κόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Τι φοβούνται Ευρωπαίοι διπλωμάτες

O Trump θα κόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Τι φοβούνται Ευρωπαίοι διπλωμάτες
Σαρωτικές αλλαγές στη στάση των ΗΠΑ σε θέματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι το εμπόριο με την Κίνα"
Σχετικά Άρθρα
Διπλωμάτες σε ευρωπαϊκές χώρες φοβούνται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μπορεί να διακόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και να εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, αν επανεκλεγεί, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με σχεδόν 20 νυν και πρώην βοηθούς και διπλωμάτες, ο Trump πιθανότατα θα εγκαταστήσει πιστούς σε θέσεις-κλειδιά στο Πεντάγωνο, το υπουργείο Εξωτερικών και τη CIA σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σαρωτικές αλλαγές

Αυτό θα του επιτρέψει "να κάνει σαρωτικές αλλαγές στη στάση των ΗΠΑ σε θέματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι το εμπόριο με την Κίνα".
"Οκτώ Ευρωπαίοι διπλωμάτες που ερωτήθηκαν από το Reuters δήλωσαν ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ο Trump θα τιμήσει τη δέσμευση της Ουάσινγκτον να υπερασπιστεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και έντονοι φόβοι ότι θα διακόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία εν μέσω του πολέμου της με τη Ρωσία", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
Ένας βορειοευρωπαίος διπλωμάτης στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν έρθει σε επαφή με βοηθούς του Trump τα τελευταία χρόνια.
Το μέσο ενημέρωσης επικαλέστηκε επίσης τον Robert O’Brien, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Trump, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ "συνειδητοποίησε ότι το προσωπικό είναι πολιτική". "
Στην αρχή της διακυβέρνησής του, υπήρχαν πολλοί που ενδιαφέρονταν να εφαρμόσουν τις δικές τους πολιτικές και όχι τις πολιτικές του προέδρου", πρόσθεσε ο Robert O’Brien.
Σύμφωνα με το Reuters, οι συνεργάτες του Trump λένε ότι είναι διατεθειμένος να μειώσει την αμυντική βοήθεια προς την Ευρώπη και να συρρικνώσει περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης