Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα παρακάμψει τις κυρώσεις για τα διαμάντια, διαμηνύει το Κρεμλίνο

Η Ρωσία θα παρακάμψει τις κυρώσεις για τα διαμάντια, διαμηνύει το Κρεμλίνο
H Ρωσία έχει προετοιμαστεί για τις κυρώσεις στα διαμάντια
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα παρακάμψει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα διαμάντια της, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
"Όσον αφορά τα ρωσικά διαμάντια, αυτό είχε προβλεφθεί, η Ρωσία προετοιμάστηκε γι' αυτό.
Αμφιβάλλω ότι δεν υπάρχουν επιλογές για την παράκαμψη αυτών των κυρώσεων. Υπάρχουν και θα εφαρμοστούν", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
"Απολύτως", είπε όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα έχει επιλογές για να παρακάμψει τις κυρώσεις για τα διαμάντια και θα εφαρμοστούν.
"Σε κάθε περίπτωση θα γίνει έτσι ώστε να προστατευθούν και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ρωσίας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων Tass.

Δεν απειλείται η Μόσχα

Εν τω μεταξύ, ο Peskov δεν βλέπει μεγάλη απειλή από το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των ρωσικών αμυντικών επιχειρήσεων, το οποίο αποτελεί μέρος και του 12ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ.
"Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων για τις αμυντικές επιχειρήσεις δεν αποτελεί σημαντική απειλή, καθώς δεν υπάρχουν εκεί περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να παγώσουν από την ΕΕ, φυσικά", δήλωσε.
"Το πιο αξιοσημείωτο πράγμα στο 12ο πακέτο [των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας] είναι η εισαγωγή κυρώσεων κατά της ρωσικής εταιρείας Znanie κατά την άποψή μου", σημείωσε ο Peskov, προσθέτοντας ότι "αυτή είναι η πιο εύγλωττη μαρτυρία της φρενίτιδας των κυρώσεων".
"Συνολικά, το 12ο πακέτο αποδεικνύει ότι ο πόρος των τομέων στους οποίους μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις εξαντλείται", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης