Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία για Zelensky - Συντριπτικά κατά της απομάκρυνσης του στρατηγού Zaluzhny οι Ουκρανοί

Πανωλεθρία για Zelensky - Συντριπτικά κατά της απομάκρυνσης του στρατηγού Zaluzhny οι Ουκρανοί
Παρά τις προσπάθειες επίδειξης ενότητας, τα σημάδια τριβής μεταξύ του Valerii Zaluzhny και του προέδρου Volodymyr Zelensky είναι εμφανή
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών δεν θα υποστήριζε την αποπομπή του Valerii Zaluzhny από τη θέση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, έδειξε δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) που διεξήχθη την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Παρά τις προσπάθειες επίδειξης ενότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία, τα σημάδια τριβής μεταξύ του Valerii Zaluzhny και του προέδρου Volodymyr Zelensky είναι εμφανή εδώ και εβδομάδες, γεγονός που υποκίνησε τις εικασίες των εγχώριων μέσων ενημέρωσης ότι ο αρχηγός του στρατού θα μπορούσε να απολυθεί.
Το KIIS διαπίστωσε ότι μόνο το 2% των Ουκρανών θα υποστήριζε ενεργά την απομάκρυνση του Zaluzhny, ενώ το 72% θα έβλεπε "αρνητικά" μια τέτοια κίνηση.
Οι πόλστερ πραγματοποίησαν έρευνα σε 1.200 άτομα που ζουν γύρω από το ελεγχόμενο από την Ουκρανία έδαφος στις 4-10 Δεκεμβρίου.

Υψηλή δημοφιλία

Η εμπιστοσύνη του κοινού στον Zaluzhny ήταν 92%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε σύγκριση με το 77% των ανθρώπων που εμπιστεύονται τον Zelensky. Και τα δύο αυτά επίπεδα είναι πολύ υψηλά.
Ο Zaluzhny επέβλεψε τη μεγάλη αντεπίθεση του 2023, η οποία απέτυχε να ανακαταλάβει εκτάσεις κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών, αλλά είναι πολύ δημοφιλής σε πολλούς Ουκρανούς μετά την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων από εκτάσεις εδαφών πέρυσι.
Τα επίπεδα εμπιστοσύνης του Zelensky υποχώρησαν ελαφρώς φέτος, καθώς το κλίμα σκοτείνιασε μετά τη μικρή πρόοδο της αντεπίθεσης και η αισιοδοξία για ένα γρήγορο τέλος του πολέμου έσβησε.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη αν ήθελε να απολύσει τον Valerii Zaluzhny, ο Zelesnsky διέψευσε ότι υπήρχε ρήξη μεταξύ τους, αλλά είπε ότι ήθελε να δει συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη στρατιωτική ηγεσία.
Απέφυγε να τον επικρίνει ευθέως, με τον οποίο, όπως είπε, είχε σχέση συνεργασίας, αλλά δεν εξέφρασε επίσης ρητά την πλήρη υποστήριξή του προς τον στρατηγό.
Αυτή την εβδομάδα, ο Zaluzhnyi επέκρινε μια απόφαση που έλαβε ο Zelenskiy να απολύσει τους επικεφαλής των περιφερειακών στρατιωτικών στρατολογικών γραφείων εν μέσω της καταστολής της διαφθοράς αυτό το καλοκαίρι.
Είπε επίσης ότι ο πόλεμος δεν είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης