Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Εντάσσεται στον πολυεθνικό στόλο της Ερυθράς Θάλασσας υπό τις ΗΠΑ

Δανία: Εντάσσεται στον πολυεθνικό στόλο της Ερυθράς Θάλασσας υπό τις ΗΠΑ
Προηγήθηκε επικύρωση διμερούς αμυντικής συμφωνιάς με τις ΗΠΑ που «βελτιώνει την πρόσβαση στο δανικό έδαφος για το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό»
Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας επιβεβαίωσε με email στο Reuters ότι θα συμμετάσχει στον ναυτικό, πολυεθνικό συνασπισμό, η συγκρότηση του οποίου ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ως απάντηση στις επιθέσεις των Houthis κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Πολλά πλοία αποφεύγουν τώρα την Ερυθρά Θάλασσα, έναν ζωτικής σημασίας πλωτό διάδρομο στους διεθνείς εμπορικούς δρόμους, αφού η ομάδα των ανταρτών της Υεμένης άρχισε να παρενοχλεί πλοία που λέει ότι συνδέονται με το Ισραήλ.
Οι Houthis που υποστηρίζονται από το Ιράν λένε ότι οι ενέργειές τους υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Η κίνηση μέσω του στενού Bab al-Mandab που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν μειώθηκε κατά 14% την περίοδο 15-19 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με τις 8-12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο παρακολούθησης πλοίων και θαλάσσιων αναλύσεων MarineTraffic της AIS.
Την Τρίτη, η Δανία ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει στην επικύρωση μιας διμερούς αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η οποία θα «βελτίωνε την πρόσβαση στο δανικό έδαφος για το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης