Τελευταία Νέα
Διεθνή

Statecraft: Η Ουκρανία δεν έχει στον ήλιο μοίρα - Θα πρέπει να παραδώσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη - Δείτε την Φινλανδία

Statecraft: Η Ουκρανία δεν έχει στον ήλιο μοίρα - Θα πρέπει να παραδώσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη - Δείτε την Φινλανδία
Χωρίς αυτές τις παραχωρήσεις η Μόσχα δεν θα υπογράψει ποτέ μία συμφωνία
Η Responsible Statecraft αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εξετάσει το παράδειγμα της Φινλανδίας κατά τη διάρκεια του σοβιετικού-φινλανδικού πολέμου του 1939-1940 και να συμβιβαστεί με την απώλεια εδαφών για την επίλυση της σύγκρουσης.
Η δημοσίευση σημειώνει ότι η ηγεσία του Κιέβου θα μπορούσε να πάρει ένα μάθημα από τη φινλανδική εμπειρία, όπου η παράδοση μέρους της επικράτειας κατέστησε δυνατή την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης.
Σύμφωνα με το Responsible Statecraft, η τρέχουσα κατάσταση είναι ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν τους στόχους τους στην τρέχουσα σύγκρουση.
Από αυτή την άποψη, το δημοσίευμα προτείνει ότι οι εδαφικές παραχωρήσεις από την πλευρά της Ουκρανίας μπορεί να γίνουν απαραίτητο μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας με τη Ρωσία.
Σημειώθηκε επίσης ότι ο πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ από την Πορτογαλία Joao Vieira Borges, σε συνέντευξή του στην πολωνική έκδοση Onet, εξέφρασε την άποψη ότι οι εδαφικές παραχωρήσεις στην Ουκρανία αποτελούν αναπόφευκτο μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς αυτές τις παραχωρήσεις η Μόσχα δεν θα υπογράψει ποτέ μία συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης