Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η απάντησή μας στις παράνομες κυρώσεις της ΕΕ θα είναι ανάλογη

Zakharova (Ρωσία): Η απάντησή μας στις παράνομες κυρώσεις της ΕΕ θα είναι ανάλογη
Η ΕΕ «δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες εξάλειψης οποιωνδήποτε εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης» καταγγέλλει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η Ρωσία θα ανταποκριθεί επαρκώς και στη βάση της αρχής της αναλογικότητας στους τελευταίους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των ρωσικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων.
Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η ΕΕ «δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες εξάλειψης οποιωνδήποτε εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης αναπαράγοντας παράνομα και αντιδημοκρατικά απαγορευτικά μέτρα εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων», επεσήμανε η Ρωσίδα διπλωμάτης.
«Αυτή τη φορά, ως μέρος του επόμενου, ήδη 12ου, «πακέτο» παράνομων κυρώσεων, επιβλήθηκαν μεμονωμένοι περιορισμοί κατά των τηλεοπτικών καναλιών Tsargrad και Spas, καθώς και του επικεφαλής της διεύθυνσης αναλυτικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΜΜΕ Zvezda, Anna Shafran» εξήγησε η Zakharova.
Κληθείσα να σχολιάσει πιθανά αντίμετρα της Ρωσίας, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι «αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν επαρκή και αναλογικά μέτρα απάντησης στις αναφερόμενες «κυρώσεις».
Επιλέον, η Zakharova αναφέρθηκε στα διπλά μέτρα και σταθμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλοντας ότι «με τις ενέργειές της, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με όλες τις σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις και πολιτικές διακηρύξεις, η ΕΕ απέδειξε για άλλη μια φορά την ασημαντότητα των δικών της αξιώσεων για ηγεσία σε θέματα προστασίας των ελευθεριών των μέσων ενημέρωσης και του πλουραλισμού των απόψεων, καθώς και στη σφαίρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά».
Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της Μόσχας σχολίασε ότι «αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν την κατωτερότητα και την αρχική αναποτελεσματικότητα τέτοιων περιοριστικών μέτρων, αφού η αλήθεια στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας δεν μπορεί να απαγορευθεί με οδηγία».
Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 12ο πακέτο κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας λόγω ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, βάζοντας στη μαύρη λίστα 61 άτομα και 86 εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης