Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράφρων ή πρωτοπόρος; Ο Milei θα επιτρέψει πληρωμές με bitcoin και ... γάλα

Παράφρων ή πρωτοπόρος; Ο Milei θα επιτρέψει πληρωμές με bitcoin και ... γάλα
Νέο διάταγμα δίνει στους Αργεντίνους την ελευθερία να επιλέγουν τα ίδια τον τύπο του νομίσματος που θα χρησιμοποιούν για την εκάστοτε συναλλαγή
Στη «νέα» Αργεντινή του Javier Milei εγκαινιάζεται ένα σύστημα πληρωμών με bitcoin, γάλα ή με οποιοδήποτε άλλο νόμισμα επιθυμούν οι συμβαλλόμενοι, όπως ενημέρωσε σχετικά η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Diana Mondino.
Ειδικότερα, η Mondino, Υπουργός Εξωτερικών, Διεθνούς Εμπορίου και Λατρείας της Αργεντινής, ισχυρίστηκε ότι ένα διάταγμα που νομιμοποιεί τη χρήση ορισμένων νομισμάτων για την εκπλήρωση συμβόλαιων καθώς για πληρωμές εν γένει θα καλύπτει και τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.
Σε μια ανάρτηση της 21ης Δεκεμβρίου στο X (πρώην Twitter), η Mondino τόνισε ότι στο νέο διάταγμα με στόχο τη λεγόμενη απορρύθμιση της οικονομίας προβλέπεται η χρήση του Bitcoin, όπως και άλλων κρυπτονομισμάτων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Το διάταγμα «Βάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της Αργεντινής», που ψηφίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου, δεν κατονομάζει τα cryptos, ωστόσο φέρνει διατάξεις για ληρωμές οφειλετών σε νομίσματα που δεν αναγνωρίζονται ως τώρα ως «νόμιμο χρήμα» στην Αργεντινή.



«Επικυρώνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι στην Αργεντινή τα συμβόλαια μπορούν να διευθετηθούν σε Bitcoin», δήλωσε η Mondino.
«Και επίσης σε οποιδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Mondino, το σχετικό διάταγμα θα επιτρέψει επίσης τη διευθέτηση συμβάσεων σε ... λίτρα γάλακτος ή βόδια.
Άλλες ρυθμίσεις του διατάγματος δίνουν στα άτομα την ελευθερία να επιλέγουν τα ίδια τον τύπο του νομίσματος που θα χρησιμοποιούν για την εκάστοτε συναλλαγή - κλείνει έτσι το μάτι στα ξένα νομίσματα.
«Τα μέρη έχουν την ελευθερία να προσδιορίζουν τα ποσά και το είδος του νομίσματος που χρησιμοποιείται για το ομόλογο ή την κατάθεση τίτλων, καθώς και τον τρόπο αποπληρωμής του κατά τη σύναψη της μίσθωσης», προβλέπεται σχετικά στο άρθρο 1196 του διατάγματος.
Ο νεοεκλεγεις πρόεδρος της Αργεντινής Javier Milei διόρισε την Mondino ως υπουργό Εξωτερικών μετά τη νίκη του στις εκλογές εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών Sergio Massa.
Τότε πολλοί στο χώρο είδαν τη νίκη του Milei ως ένα θετικό σημάδι για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων στην Αργεντινή.
Σημειώνεται ότι ο Milei ήρθε στην εξουσία εν μέσω πιεστικού πληθωρισμού για ολόκληρη τη χώρα.
Το οικονομικό διάταγμα ακολούθησε την πρώτη εθνικής εμβέλειας ομιλία του, που περιγράφει λεπτομερώς τα μέτρα για την ανακούφιση ορισμένων από τα οικονομικά προβλήματα της Αργεντινής.
Ο πρόεδρος της έγραψε στο Twitter, «Ζήτω η γα...νη ελευθερία», αναφερόμενος στην οικονομική του πολιτική, καθώς πρόκειται για έναν υπερ-φιλελεύθερο πολιτικό
Ως προς τα κρυπτονομίσματα,o Milei είχε αναφερθεί στο Bitcoin ως μια κίνηση προς την «επιστροφή χρημάτων στον αρχικό δημιουργό του, τον ιδιωτικό τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης