Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας σε ΗΠΑ: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων εάν κατασχέσετε ρωσικά assets

Προειδοποίηση Ρωσίας σε ΗΠΑ: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων εάν κατασχέσετε ρωσικά assets
Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί προτείνουν να παραδοθούν στην Ουκρανία δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων προειδοποιεί η Ρωσία τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσινγκτον κατασχέσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν πρέπει να ενεργούν υπό την ψευδαίσθηση... ότι η Ρωσία είναι προσκολλημένη και με τα δύο χέρια στις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα αυτή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov. Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες «κάτω από το μηδέν» λόγω της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία στον πόλεμο που πλησιάζει τώρα στο συμπλήρωση του δεύτερου έτους του.
Ο Ryabkov δήλωσε ότι η Ρωσία, που έστειλε δυνάμεις στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 σε αυτό που αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δεν θα ήταν αυτή που θα ξεκινούσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, αλλά μια τέτοια ρήξη θα μπορούσε να προκληθεί από διάφορους παράγοντες.
«Το έναυσμα θα μπορούσε να είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, η περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση, πολλά άλλα πράγματα. Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε αρνητικές προβλέψεις εδώ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη για κάθε σενάριο».
Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί προτείνουν να παραδοθούν στην Ουκρανία δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων για να βοηθηθεί η ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο οικονομίας της.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (22/12/2023) ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «δεν θα αφήσει ποτέ εν ειρήνη» οποιαδήποτε χώρα που κατάσχει τα περιουσιακά της στοιχεία και σε ένα τέτοιο σενάριο θα εξετάσει ποια δυτικά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσε να κατασχέσει σε αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης