Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αεροσκάφος του μέλλοντος είναι εδώ: Το Ρωσικό MiG - 41 με ταχύτητα 5 Mach έχει υπερηχητικά όπλα και σκοτώνει…δορυφόρους

Το αεροσκάφος του μέλλοντος είναι εδώ: Το Ρωσικό MiG - 41 με ταχύτητα 5 Mach έχει υπερηχητικά όπλα και σκοτώνει…δορυφόρους
Θα μπορεί να μεταφέρει πυραύλους για πλήγματα κατά δορυφόρων και να πετά κοντά στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ετοιμάζει πυρετωδώς το super μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς το MiG -41 το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση έως το 2024 -2025.
Είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος ικανό να φέρει υπερηχητικά όπλα, ικανό να φτάσει σε ταχύτητες 5 Mach.
Θα μπορεί να μεταφέρει πυραύλους για πλήγματα κατά δορυφόρων και να πετά κοντά στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας.
Το 2018, ο Γενικός Διευθυντής της Mikoyan, Ilya Tarasenko είπε ότι το MiG-41 εισέρχεται στο «πειραματικό στάδιο σχεδιασμού».
Το TASS είχε αναφέρει ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδίαζε να αναπτύξει ένα «αεροσκάφος αναχαίτισης μεγάλης εμβέλειας» για να αντικαταστήσει τα μαχητικά MiG-31.

Θα σκοτώνει δορυφόρους και υπερηχητικούς πυραύλους 

Οι κατασκευαστές του αεροσκάφους έχουν υποστηρίξει ότι το MiG-41 θα είναι υπερηχητικό με ταχύτητες που κυμαίνονται από 4 έως 5 Mach.
Το αεροσκάφος θα μπορεί να εκτοξεύει μικρούς δορυφόρους σε τροχιές κοντά στη Γη και θα είναι οπλισμένο με αντιδορυφορικούς πυραύλους.
Το MiG -41 θα αποτελέσει την εισαγωγή στην 6η γενιά αεροσκαφών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προβλεφθεί και η μη επανδρωμένη λειτουργία του.
Η εφημερίδα Izvestia υποστηρίζει ότι το MiG-41 μπορεί ακόμη και να αναχαιτίσει υπερηχητικούς πυραύλους φέροντας ένα πολυλειτουργικό σύστημα βλημάτων αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς που θα διανέμει αρκετούς υποπυραύλους προκειμένου να αυξήσει την πιθανότητα αναχαίτισης υπερηχητικών όπλων.
Η εφημερίδα συνεχίζει εξηγώντας την ιδέα - «αφού ανιχνευθεί ένα υπερηχητικό βλήμα από τα ραντάρ εδάφους ή το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας, το MiG-41 θα εκτοξεύσει τον πύραυλο αναχαίτισης σε μεγάλη εμβέλεια.
Αυτός ο πύραυλος θα χωριστεί σε μικρότερους υποβλήματα, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιτεθούν στον πύραυλο «κατά μέτωπο».
41_b.JPG

Η εξίσωση stealth

Οι λάτρεις της αεροπορίας αλλά και ειδικοί θέλουν να δουν πώς το νέο μαχητικό αεροσκάφος θα λύσει την εξίσωση της επίτευξης σχεδόν υπερηχητικών ταχυτήτων με αρκετή θωράκιση stealth. Είναι τεκμηριωμένο ότι η συμβατική επίστρωση stealth τείνει να φθείρεται γρήγορα σε υπερηχητικές ταχύτητες, καθιστώντας την ορατή στο ραντάρ.
Οι επισκευές για την αποκατάσταση των δυνατοτήτων stealth είναι δαπανηρές.
Οι άλλες απαιτήσεις θα ήταν εξειδικευμένα σχέδια για το πλαίσιο του αεροσκάφους και τον θόλο για να αντέχουν σε υψηλή ταχύτητα.
«Θα χρειαζόταν να αντέχει σε εκπληκτικά επίπεδα θερμότητας χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα υλικά όταν πετάει πάνω από 4 Mach σε τόσο μεγάλο ύψος.

...οι αμφισβητίες


Πάντως οι δυτικοί και κυρίως οι Αμερικανοί είναι δύσπιστοι σχετικά με τις δυνατότητες του νέου αεροσκάφους και εάν η ρωσική αμυντική βιομηχανία το έχει έτοιμο.
«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ένα σενάριο στο οποίο το MiG-41 θα βγει από τη διαφημιστική εκστρατεία σύντομα. Η Ρωσία έχει ήδη στα χέρια της τα Su-57, από τα οποία λίγα έχουν κατασκευαστεί και αναπτυχθεί.
Το Su-75 αναζητά έναν διεθνή εταίρο ή αγοραστή για να χρηματοδοτήσει τη μελλοντική του ανάπτυξη», έγραψε στο National Interest ο Dr. Brent M. Eastwood, συγγραφέας του Humans, Machines, and Data: Future Trends in Warfare.
Είναι ειδικός στις αναδυόμενες απειλές και πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού.
Το πρόγραμμα προϋποθέτει ένα επίπεδο τεχνολογικής προόδου που δεν υπάρχει», είπε ο Εastwood.
Σύμφωνα με τους αμφισβητίες το αεροσκάφος μπορεί να πετά γρήγορα, αλλά θα χρειάζεται καύσιμα με άνευ προηγουμένου ρυθμούς.
«Το MiG-41 θα χρειαστεί να αποθηκεύσει σημαντικά καύσιμα σε τόσο υψηλές ταχύτητες.
Αυτό θα απαιτούσε εναέριο ανεφοδιασμό και περιορισμό της εμβέλειας του μαχητικού.
Η θερμότητα από την εξάτμιση θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τον εντοπισμό του από ραντάρ, εμποδίζοντάς το να είναι τόσο stealth όσο ισχυρίζεται η Ρωσία», υποστηρίζει ο Eastwood.

41c.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης