Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Απροσδόκητη επιβράδυνση στον δείκτη προσωπικών δαπανών - Στο 2,6% τον Νοέμβριο του 2023

HΠΑ: Απροσδόκητη επιβράδυνση στον δείκτη προσωπικών δαπανών - Στο 2,6% τον Νοέμβριο του 2023
Σε επίπεδο μήνα δε ο δείκτης εμφάνισε μείωση κατά 0,1% έναντι της πρόβλεψης ότι θα παρέμενε αμετάβλητος όπως τον Οκτώβριο.
Απροσδόκητη επιβράδυνση παρουσίασε ο δείκτης προσωπικών δαπανών (Personal Consumption Expenditures - PCE) τον Νοέμβριο του 2023 στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο PCE υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο 2,6% ετησίως από το 2,9% που είχε προηγηθεί, την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών ανέμενε μικρότερη επιβράδυνση στο 2,8%.
Σε επίπεδο μήνα δε, ο δείκτης εμφάνισε μείωση κατά 0,1% έναντι της πρόβλεψης ότι θα παρέμενε αμετάβλητος όπως τον Οκτώβριο.
Παρόμοια ήταν η τάση και στο πιο στενό μέτρο του δείκτη όπου εστιάζει η ομοσπονδιακή τράπεζα, στο λεγόμενο δομικό μέρος που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές συνιστωσών όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια.
Συγκεκριμένα, ο δομικός PCE επιβράδυνε τον Νοέμβριο στο 3,2% ετησίως από το 3,4% που είχε προηγηθεί, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη της αγοράς για 3,3%.
Σε μηνιαίο επίπεδο δε, δείκτης εμφάνισε μείωση κατά 0,1% μετά την αύξηση κατά 0,1% του Οκτωβρίου, την ώρα μάλιστα που οι αναλυτές περίμεναν ότι στη σύγκριση του μήνα θα παρουσίαζε επιτάχυνση κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης