Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές σολομού, μπακαλιάρου και καβουριού από τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές σολομού, μπακαλιάρου και καβουριού από τη Ρωσία
Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 22 Δεκεμβρίου του 2023
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε απαγορευτικό στις εισαγωγές σολομού, μπακαλιάρου και καβουριού και προϊόντων που παράγονται κατά την επεξεργασία τους από τη Ρωσία.
Οι απαγορεύσεις, που επιβλήθηκαν με το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για τις εισαγωγές «ισχύουν για τις ακόλουθες κατηγορίες ψαριών, θαλασσινών και παρασκευασμάτων τους, που παρήχθησαν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στη Ρωσική Ομοσπονδία ή αλιεύθηκαν σε ύδατα υπό τη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή από σκάφη με σημαία Ρωσίας, ανεξάρτητα από το εάν τέτοια ψάρια, θαλασσινά και παρασκευάσματά τους έχουν ενσωματωθεί ή ουσιαστικά μετατραπεί σε άλλο προϊόν εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας: σολομός, μπακαλιάρος και καβούρι», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στο γραπτό του έγγραφο. δήλωση.
«Απαγορεύεται η εισαγωγή και είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής για αποδοχή σε ζώνη εξωτερικού εμπορίου που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τέτοιου σολομού, μπακαλιάρου ή καβουριού, εκτός εάν προβλέπεται από το νόμο, ή εκτός εάν υπάρχει άδεια ή διαφορετικά εξουσιοδοτημένο από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων», πρόσθεσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 22 Δεκεμβρίου του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης