Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Κόπωση και πεσμένο ηθικό συνθέτουν την κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό

Washington Post: Κόπωση και πεσμένο ηθικό συνθέτουν την κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό
"Δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο μόνο με κίνητρα", είπε στη Washington Post ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες από την 128η Ξεχωριστή Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου
Ο ουκρανικός στρατός παραπονιέται για κούραση, δικαιολογώντας το από το γεγονός ότι είναι αδύνατο να κερδίσει τη σύγκρουση μόνο μέσω κινήτρων, γράφει σχετικά η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
"Τα παιδιά είναι κουρασμένα, πολύ κουρασμένα.
Έχουν ακόμα κίνητρο...
Αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο μόνο με κίνητρα", είπε στη Washington Post ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες από την 128η Ξεχωριστή Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου.
Όπως σημειώνει η Washington Post, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν αρκετές οβίδες πυροβολικού, γι' αυτό ορισμένες μονάδες αναγκάζονται ακόμη και να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες επιθέσεις.
Ταυτόχρονα, από τη ρωσική πλευρά δεν παρατηρούν τέτοια έλλειψη.
Σύμφωνα με την Washington Post, η έλλειψη πυρομαχικών ενισχύει την ήδη απτή ανησυχία στο Κίεβο, καθώς η αμερικανική και ευρωπαϊκή βοήθεια καθυστερεί και ο χειμώνας ήδη έφθασε...
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, μιλώντας για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ετήσιας συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι «η νίκη θα είναι δική μας» και θα υπάρξει ειρήνη όταν η Ρωσία πετύχει τους στόχους της στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τον Putin, η Ουκρανία πιέζει τον λαό του να εξοντωθεί, ο ίδιος ο ουκρανικός στρατός λέει ότι αυτός είναι μονόδρομος.
Η Δύση έδωσε στην Ουκρανία ό,τι υποσχέθηκε, ακόμη περισσότερα, αλλά η Ρωσία έχει ήδη καταστρέψει 747 άρματα μάχης και 2.300 τεθωρακισμένα από την αρχή της «αντεπίθεσης» της Ουκρανίας που απέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης