Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prokudin (Όυκρανός στρατιωτικός διοικητής Kherson): Δέκα εθελοντές Ουκρανοί έφυγαν για ανθρωπιστική βοήθεια και δεν επέστρεψαν

Prokudin (Όυκρανός στρατιωτικός διοικητής Kherson): Δέκα εθελοντές Ουκρανοί έφυγαν για ανθρωπιστική βοήθεια και δεν επέστρεψαν
Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών
Δέκα Ουκρανοί εθελοντές εκμεταλλεύτηκαν την άδεια να φύγουν από την Ουκρανία για ανθρωπιστική βοήθεια και δεν επέστρεψαν, δήλωσε ο Alexander Prokudin, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Kherson, που διορίστηκε από τις αρχές του Κιέβου.
"Έδωσα εντολές να επιτραπεί στους εκπροσώπους της Ενωμένης Ουκρανίας και των οργανώσεων Adjalyk να περάσουν τα σύνορα.
Έφυγαν και έφεραν την υποσχεθείσα ανθρωπιστική βοήθεια...
Αλλά μετά από αυτό αποφάσισαν να φύγουν για δεύτερη φορά και να μην επιστρέψουν στην Ουκρανία... μιλάμε για δέκα πρόσωπα», είπε ο Alexander Prokudin.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εξετάζουν τώρα αυτήν την υπόθεση και σχεδιάζουν να φέρουν τους παραβάτες στη δικαιοσύνη.
Επιπλέον, ο Prokudin υποσχέθηκε να μην εκδίδει πλέον ταξιδιωτικές άδειες σε εκπροσώπους αυτών των οργανισμών.
Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών.
Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε το περιοδικό Time, ο αριθμός των ουκρανικών στρατευμάτων έχει αποδεκατιστεί τόσο πολύ που η μέση ηλικία των στρατευσίμων έχει αυξηθεί στα 43 έτη.
Πρόσφατα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο κινητοποίησης γυναικών, κάτι που, σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει επίσης τεράστιες απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης