Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε βαθιά κρίση ο τουρκικός στρατός (;): Πόλεμος «ισλαμιστών» - «κοσμικών» για τον Ataturk - Έντονοι φόβοι για πραξικόπημα

Σε βαθιά κρίση ο τουρκικός στρατός (;): Πόλεμος «ισλαμιστών» - «κοσμικών» για τον Ataturk - Έντονοι φόβοι για πραξικόπημα
Ανθυπολοχαγός τσαλάκωσε την εικόνα του Ατατούρκ και την πέταξε στα σκουπίδια
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει στον τουρκικό στρατό εν μέσω μάλιστα πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ…
Ειδικότερα, πολύς λόγος γίνεται εξαιτίας του γεγονότος πως ένας ανθυπολοχαγός, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων εις μνήμην του Κεμάλ Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πεζικού της Τούζλα στην Κωνσταντινούπολη, δεν φόρεσε φωτογραφία του Ατατούρκ στο πέτο του, με αποτέλεσμα να προκληθεί καβγάς μεγάλης έντασης με άλλους στρατιωτικούς.
Έγινε αντιληπτό ότι ο ανθυπολοχαγός τσαλάκωσε την εικόνα του Ατατούρκ και την πέταξε στα σκουπίδια. Στο άκουσμα του περιστατικού, ξέσπασε καβγάς και μεταξύ άλλων Τούρκων αξιωματικών: Από τη μια μεριά ήταν αυτοί οι οποίοι φέρονται ως «αιρετικοί και ισλαμιστές», γνωστοί ως σεΐχηδες, και των οποίων ο αριθμός δεν ήταν μικρός, και από την άλλη υπολοχαγοί που αυτοχαρακτηρίστηκαν ως οπαδοί του Ατατούρκ.
Ο διοικητής της σχολής προσπάθησε να αποκρύψει το περιστατικό, αλλά ο φοιτητής, που δεν ήθελε να κρεμάσει την εικόνα του Ατατούρκ, έτρεξε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε καταγγελία.
Στο αστυνομικό τμήμα του μετέφεραν πως αυτό το ζήτημα «δεν είναι στη δικαιοδοσία μας». Έτσι, ο φοιτητής κατόπιν πήγε στο γραφείο του εισαγγελέα και υπέβαλε μήνυση.
Όταν η εισαγγελία διεκπεραίωσε την καταγγελία, το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός ότι ένας αξιωματικός με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού έτρεξε πρώτα στο αστυνομικό τμήμα και μετά στον εισαγγελέα έγινε για να διασφαλιστεί η δημοσιότητα.
Κατόπιν αυτών, συνήλθε το Πειθαρχικό Συμβούλιο Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων και οι 4 ανθυπολοχαγοί που αντέδρασαν στον ανθυπολοχαγό που δεν φορούσε φωτογραφία Ατατούρκ στο στήθος του απηλλάγησαν από τα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που επιβεβαίωσε το περιστατικό, μεταξύ των ανθυπολοχαγών που απολύθηκαν ήταν και ο υπολοχαγός που τσαλάκωσε τη φωτογραφία του Ατατούρκ και την πέταξε στο έδαφος αντί να την κρεμάσει στο στήθος του.
Επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να προστατέψει τον υπολοχαγό, ο οποίος φέρεται ότι ήταν φανατικός ισλαμιστής και είπε, «Δεν φορούσε φωτογραφία του Ατατούρκ στο στήθος του γιατί δεν έβρισκε βελόνα».
Αυτά είναι φυσικά πολύ δυσάρεστα γεγονότα για έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι υπάρχει θρησκευτική-σεχτιστική δομή που κάνει σχέδια, όπως η παλιά κοινότητα και η νέα FETO .
Η εφημερίδα Yeni Şafak δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες τίτλο με τίτλο «Η Χούντα των ανθυπολοχαγών».
Σύμφωνα με την είδηση, οι θρησκευόμενοι ανθυπολοχαγοί καταγράφονταν, όσοι είχαν θρησκευτικές αιρετικές πεποιθήσεις παρακολουθούνταν, τους ασκούνταν πίεση και οι ανθυπολοχαγοί που είναι πιστοί στον Ατατούρκ ετοιμάζονταν για πραξικόπημα…

Τι έρχεται;

Σήμερα (25/12), ο συγγραφέας του Sözcü Aytunç Erkin μοιράστηκε τις νέες πληροφορίες που εξασφάλισε με τους αναγνώστες του.
«(...) Ενημερώθηκα ότι οι δικηγόροι των υπολοχαγών ζήτησαν τον φάκελο της έρευνας ως βάση για την υπεράσπισή τους, αλλά δεν μπόρεσαν να τον λάβουν» και ως εκ τούτου υπέβαλαν ανταγωγή.
Όπως ανέφεραν, «Δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας επειδή δεν παρασχέθηκαν τα ζητούμενα έγγραφα.
Πρόκειται για περιορισμό των συνταγματικών δικαιωμάτων».
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τέτοια περιστατικά στον τουρκικό στρατό.
Στις αρχές του 1980 δημοσιεύτηκε άρθρο «Ο τουρκικός στρατός σε αναστάτωση».
Μετά συνέβη το πραξικόπημα της 12η Σεπτεμβρίου, που χτύπησε την Τουρκία σαν βαριοπούλα.
Στη δεκαετία του 2000, δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Οι νέοι αξιωματικοί ενοχλούνται» κινητοποίησε θρησκευτικές-αιρετικές δομές και τη συνωμοσία Ergenekon, μια επιχείρηση που είχε στο στόχαστρό της τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις Δυνάμεων.
Τώρα έχουμε τη Χούντα των Ανθυπολογαγών… Για να δούμε τι θα φέρουν στη συνέχεια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης