Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ακατάρριπτοι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon της Ρωσίας «τρομάζουν» το ΝΑΤΟ - Εκρηκτικός συνδυασμός και στο 3ο πολεμικό πλοίο

Οι ακατάρριπτοι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon της Ρωσίας «τρομάζουν» το ΝΑΤΟ - Εκρηκτικός συνδυασμός και στο 3ο πολεμικό πλοίο
Πρωταρχικός ρόλος των πλοίων που φέρουν τους πυραύλους Zircon είναι να περιπολούν στη Βόρεια Θάλασσα και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στον Βόρειο Ατλαντικό
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία έχει πλέον καθιερώσει... την αγαπημένη της «συνήθεια» να μην αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις του ΝΑΤΟ...
Σε ένα από τα πιο πρόσφατα επεισόδια της μετωπικής σύγκρουσης Ρωσίας - ΝΑΤΟ, η πρώτη ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη του βόρειου της στόλου, εν μέσω διαρκών απειλών από την αντίπαλη πλευρά. 
Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανέθεσε τρία νέα πολεμικά πλοία στον Βόρειο Στόλο του στις 25 Δεκεμβρίου.
Αλλά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καθώς σε ένα εκ των πλοίων, που φέρει το όνομα του πρώην διοικητή του στόλου, ναύαρχου Golovko, πρόσθεσε πυραύλους Zircon ή Tsirkon, καθιστώντας το έτσι το τρίτο ρωσικό σκάφος που διαθέτει υπερηχητικό όπλο.
Τρία επιπλέον πλοία προστέθηκαν ακόμη στη σύνθεση του ρωσικού ναυτικού:
Το πλοίο ναρκοπροστασίας «Lev Chernavin» για τον Στόλο της Βαλτικής, το μικρό πυραυλικό πλοίο «Naro-Fominsk» και η πυραυλική φρεγάτα «Admiral Golovko», που θα εξυπηρετεί στον Βόρειο Στόλο, ανέφερε η Izvestia.
Η τελετή για τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, την Κρονστάνδη και το Μπαλτίσκ, με τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu, ο οποίος έδωσε επίσης το παρών, συνόδευσε τον Πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη.
Το Admiral Golovko είναι μια φρεγάτα υψηλής κλάσης του ρωσικού ναυτικού που πήρε το όνομά της, από τον κορυφαίο σοβιετικό ναυτικό διοικητή που διοικούσε τον βόρειο στόλο κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.
Το πλοίο είναι το τρίτο στη σειρά φρεγατών κλάσης Gorshkov. Έχει εκσυγχρονιστεί με νέο σχεδιασμό και περισσότερες δυνατότητες από τους προκατόχους του.
Ο οπλισμός του, αποτελείται από τρεις τύπους πυραύλων: τον πύραυλο 9M100, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και τα 10 χιλιόμετρα, τον πύραυλο 9M96E, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και 50 χιλιόμετρα και τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς 9M96E2-1, ο οποίος μπορεί να πλήξει στόχους έως και 150 χιλιόμετρα μακριά.
Εξοπλίστηκε επίσης με τον υπερσύγχρονο πύραυλο κρουζ Kalibr, ο οποίος έχει επιδείξει με επιτυχία την ικανότητά του, στη σύγκρουση εναντίον της Ουκρανίας.
 

The_frigate_Admiral_Golovko_during_completion_at_the_Severnaya_Verf.jpg
Πρόσφατα μάλιστα αποκαλύφθηκε, ότι η φρεγάτα Admiral Gorshkov πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου Zircon 900 χιλιομέτρων (559 μίλια δηλαδή) σε θαλάσσιο στόχο στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με πηγές του Βόρειου Στόλου, ο πρωταρχικός ρόλος των πλοίων που φέρουν τους πυραύλους Zircon θα είναι να περιπολούν στη Βόρεια Θάλασσα και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στον Βόρειο Ατλαντικό.
Η φρεγάτα Admiral Golovko θα είναι ένα από τα ικανότερα σκάφη της Ρωσίας, αφού τα πλοία αυτής της κλάσης είναι οπλισμένα με συστήματα πυραύλων κρουζ Kalibr-NK και/ή Oniks ως τα κύρια επιθετικά τους όπλα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Poliment-Redut.
Οι φρεγάτες αναπτύχθηκαν ως πλοία μάχης πολλαπλού σκοπού, ικανά να μάχονται αποτελεσματικά με εχθρικά πλοία επιφάνειας, αεροσκάφη και υποβρύχια και να παραδίδουν χτυπήματα έναντι χερσαίων και παράκτιων συστοιχιών σε εμβέλεια έως 1.500 χιλιόμετρα. Τα πολεμικά πλοία έχουν εκτόπισμα 4.500 τόνων και μπορούν να φτάσουν ταχύτητα έως 29 κόμβων.

Τα χαρακτηριστικά της Admiral Golovko

Η νέα φρεγάτα Admiral Golovko, όπως οι φρεγάτες της ίδιας κλάσης, θεωρούνται ως τα πιο προηγμένα και σύγχρονα πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και χαρακτηρίζονται ως «πολλαπλών ρόλων», διότι έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών απέναντι σε εχθρικές μονάδες επιφανείας, υποβρύχια και εναέριες απειλές.

Έχουν μέγιστο εκτόπισμα 5.400 τόνουςμήκος 135 μέτρα και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 29 κόμβους, ενώ είναι εξοπλισμένες με μεγάλο ωφέλιμο φορτίο για να χτυπούν αποτελεσματικά εχθρικά πλοία, χερσαίους ή και παράκτιους στόχους σε εμβέλεια άνω των 1.500 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα φέρουν:

  • Ένα ναυτικό πυροβόλο των 130 χιλιοστών
  • Σύστημα κάθετης εκτόξευσης 16 κελιών για πυραύλους τύπου Zircon, Kalibr και Oniks
  • Σύστημα κάθετης εκτόξευσης 32 κελιών για πυραύλους επιφανείας – αέρος (ναυτική έκδοση των S-350)
  • Δύο οπλικά συστήματα εγγύς αεροπορικής άμυνας (CIWS) τύπου Palash
  • Δύο τετραπλούς τορπιλοσωλήνες των 330 χιλιοστών
  • Δύο βαριά πολυβόλα των 14,5 χιλιοστών
  • Ένα ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων τύπου Ka-27
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης