Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η ΕΕ ενισχύει την Ουκρανία σε βάρος της παραπαίουσας ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά δεν αλλάζει κάτι στο μέτωπο

Ρωσία: Η ΕΕ ενισχύει την Ουκρανία σε βάρος της παραπαίουσας ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά δεν αλλάζει κάτι στο μέτωπο
«Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Τη βεβαιότητα, ότι όσα χρήματα και να διατεθούν από τη Δύση στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει τίποτα στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov.
«Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε ο Peskov στα ΜΜΕ.
«Προχωράμε με αυτό. Για εμάς το βασικό είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη σχολίασε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία, σύμφωνα με τους Financial Times, προβλέπουν οικονομική βοήθεια 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία.
«Αυτά τα χρήματα διατίθενται εις βάρος των οικονομιών της ΕΕ, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές.
Αυτά τα χρήματα διατίθενται εις βάρος της βιομηχανίας των χωρών της ΕΕ και εις βάρος του μέλλοντος των χωρών της ΕΕ» τόνισε ο Peskov.

Στέλνουν χρήματα που λεηλατούνται

Κατά τη γνώμη του, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων λεηλατείται.
«Τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί κατανοούν τέλεια το επίπεδο της διαφθοράς στην Ουκρανία.
Συνειδητοποιούν ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων κλέβεται», επεσήμανε ο Peskov.
Διευκρίνισε ότι «αυτό το γνωρίζει και η ηγεσία των χωρών που διαθέτουν τα χρήματα» και το σημαντικότερο, «αυτό σταδιακά ξεκαθαρίζει και θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο στους φορολογούμενους αυτών των χωρών».
«Δύσκολα θα το δεχθούν αυτό», πιστεύει ο Peskov.
«Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βιώνει πολύ σοβαρές αντιφάσεις μέσα της στο θέμα της συνέχισης της διάθεσης των χρημάτων.
Πολύ περισσότερο, αφού αυτά τα χρήματα δεν προορίζονται για δημιουργία.
Αυτά τα χρήματα διατίθενται για να συνεχιστεί ο πόλεμος και να υποστηρίξει ένα καθεστώς που το ξοδεύει για άγνωστους σκοπούς και με άγνωστη αποτελεσματικότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης