Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προβλέψεις του Kiyosaki για το 2024 - Ποιες «μεγάλες κρίσεις» μας απειλούν και ποια assets θα υπεραποδώσουν

Οι προβλέψεις του Kiyosaki για το 2024 - Ποιες «μεγάλες κρίσεις» μας απειλούν και ποια assets θα υπεραποδώσουν
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι προβλέψεις του Kiyosaki υπόκειται σε αλλαγές, δεδομένων των πιθανών διακυμάνσεων της αγοράς
Ο διάσημος συγγραφέας Robert Kiyosaki έχει χτίσει τη φήμη με τα χρόνια κάνοντας πολυάριθμες προβλέψεις σχετικά με την οικονομία και τις αγορές.
Δεδομένου ότι ο παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός τομέας αντιμετώπισε πολλαπλές προκλήσεις το 2023, ο αναλυτής επιχείρησε να προβλέψει τι θα μπορούσε να λάβει χώρα το 2024.
Και όπως μας έχει συνηθίσει, οι προβλέψεις του επικεντρώνονται τόσο στον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό χώρο όσο και στα κρυπτονομίσματα.
Εδώ είναι οι τρεις κύριες προβλέψεις του για το 2024 από τον οικονομικό εκπαιδευτή.

Το Bitcoin θα φτάσει τις 120 χιλιάδες δολάρια

Η πρώτη πρόβλεψη του Kiyosaki επικεντρώνεται στο… πεπρωμένο του Bitcoin (BTC) και του αμερικανικού δολαρίου.
Η πρόβλεψή του βασίζεται στις ενέργειες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που αναμένεται να αποκαλύψουν ένα χρυσό κρυπτονόμισμα, συμβολίζοντας την πιθανή πτώση του δολαρίου ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, το Bitcoin και τα πολύτιμα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων του χρυσού και του ασημιού, είναι έτοιμη να ωφεληθει, καθώς οι επενδυτές θα ανακατευθύνουν κεφάλαια σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ως απάντηση στον υψηλό πληθωρισμό και στην πτώση του δολαρίου.
Κατά την άποψή του, λοιπόν, το Bitcoin θα φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και ειδικότερα στα 120.000 δολ.

Τα ομόλογα και οι μετοχές οι μεγαλύτεροι χαμένοι

Αποκλίνοντας από τη συμβατική επενδυτική σοφία, ο Kiyosaki δήλωσε ότι οι παραδοσιακοί επενδυτές, που διατηρούν χαρτοφυλάκια 60/40, δηλαδή 60% μετοχές και 40% ομόλογα, θα αντιμετωπίσουν σημαντικές απώλειες το 2024.
Αντ' αυτού, πρότεινε μια ριζική μετατόπιση σε ένα χαρτοφυλάκιο 75% σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin, με το υπόλοιπο 25% να επενδύεται σε ακίνητα ή μετοχές πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον επενδυτή, αυτό το αντισυμβατικό μείγμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επενδυτές να αντιμετωπίσουν αυτό που περιγράφει ως «το μεγαλύτερο κραχ στην παγκόσμια ιστορία».
«Το 2024 οι επενδυτές 60/40 θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι.
Πριν κατεβείτε από το πλοίο, σκεφτείτε μια μετατόπιση σε 75% χρυσό, ασήμι, Bitcoin 25% μετοχές ακινήτων/πετρελαίου.
Αυτό το μείγμα μπορεί να σας επιτρέψει να επιβιώσετε από τη μεγαλύτερη συντριβή στην παγκόσμια ιστορία», είπε.

Πιθανή οικονομική ύφεση

Η τρίτη πρόβλεψη του Kiyosaki είναι, στην ουσία, μια αυστηρή προειδοποίηση για την σοβαρότητα του επερχόμενου κραχ της αγοράς.
Απορρίπτοντας την ιδέα της ομαλής προσγείωσης, ο συγγραφέας υποστήριξε ότι μια προσγείωση-συντριβή είναι πιο πιθανή και θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πλήρη οικονομική ύφεση.
Αναφερόμενος στο προηγούμενο βιβλίο του, «Rich Dad's Prophecy», που δημοσιεύτηκε το 2012, ο Kiyosaki προέτρεψε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για το χειρότερο.
Επίσης, καθώς το 2024 είναι έτος εκλογών, έστειλε μια πολιτική νότα, συμβουλεύοντας «μην ψηφίσετε φιλελεύθερους υποψηφίους οι οποίοι θα μπορούσαν να περιγραφούν ως «πράσινοι μαρξιστές».
Αντίθετα, υποστήριξε συντηρητικές επιλογές για να αποφευχθεί αυτό που πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η μετατροπή των ΗΠΑ σε ένα μαρξιστικό κράτος παρόμοιο με τη Ρωσία, την Κίνα ή την Κούβα.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η πρόβλεψη του Kiyosaki υπόκειται σε αλλαγές, δεδομένων των πιθανών διακυμάνσεων της αγοράς που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνολική οικονομική προοπτική.

Κείμενο σε εξέλιξη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης