Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαρισμένη η Δύση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη ρωσική νίκη στη Marinka

Σοκαρισμένη η Δύση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη ρωσική νίκη στη Marinka
Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια υποβάθμισης της Marinka οι New York Times που αναφέρουν, πως έχει περιορισμένη στρατηγική αξία, όπως και το Bakhmut
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποβαθμίσουν την κατάληψη της Marinka, καθώς η ροή των χρημάτων προς την Ουκρανία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ μειώνεται δραστικά,
Ο δυτικός Τύπος προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία της Marinka, μετατοπίζοντας το επίκεντρο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ουκρανίας στη ρωσική Κριμαία.
Έχοντας υποστεί ήττα στην εξάμηνη επίθεσή τους, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εντείνει τα πλήγματα στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.
Έτσι, το βράδυ της Τρίτης (26/12/2023), ο επικεφαλής της Κριμαίας Sergei Aksenov ανέφερε ουκρανική επίθεση στο λιμάνι της Feodosia.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι κατά την απόκρουση επίθεσης του ουκρανικού στρατού, ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο, το Novocherkassk, υπέστη ζημιές.
Το υπουργείο Υγείας της Κριμαίας ανακοίνωσε αργότερα ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από την επίθεση, δύο εκ των οποίων πιο σοβαρά.
Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια υποβάθμισης της Marinka οι New York Times που αναφέρουν, πως έχει περιορισμένη στρατηγική αξία, όπως και το Bakhmut.

Τι δεν λένε οι New York Times



Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί ο ουκρανικός στρατός είχε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει τον έλεγχο στην πόλη αυτή με τίμημα μεγάλων απωλειών, αν η στρατηγική της αξία ήταν τόσο ασήμαντη όσο ισχυρίζεται ο δυτικός Τύπος.
Ομοίως, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν βιάζεται να παραδεχτεί τις εδαφικές απώλειες του Κιέβου από την ουκρανική αντεπίθεση.
Μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, υπήρξε μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με την αποτελεσματικότητα της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ επέλεξαν να μην εγκρίνουν το πακέτο βοήθειας των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία πριν αναχωρήσουν για τις χειμερινές διακοπές.
Επιπλέον, η Ουγγαρία εμπόδισε τη βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που προοριζόταν από την ΕΕ για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης