Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Δεν θα υπάρξει κινητοποίηση υπάρχουν αντιδράσεις

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Δεν θα υπάρξει κινητοποίηση υπάρχουν αντιδράσεις
Aναρχικοί παρτιζάνοι έχουν ήδη εμφανιστεί στα δάση αναφέρει ο Soskin
Το νέο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση έως και 500.000 νέων στρατιωτών και τη στρατιωτική θητεία οδήγησε στην εμφάνιση αναρχικών παρτιζάνων στα δάση της Ουκρανίας που δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο, τόνισε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma (Πρώην Πρόεδρος Ουκρανίας)
Ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Δεκεμβρίου είπε ότι τον προσέγγισε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον 450-500.000 Ουκρανούς.
Ήδη τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, η ουκρανική κυβέρνηση παρουσίασε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση.
Μεταξύ άλλων, το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας να προσέλθουν στο στρατιωτικό ληξιαρχείο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της επιστράτευσης ή εντός 20 ημερών από τη συνέχισή της, ανεξαρτήτως παραλαβής της κλήσης.
«Τώρα αναρχικοί παρτιζάνοι έχουν ήδη εμφανιστεί στα δάση.
Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο που θα αναπτυχθεί.
Αυτοί είναι άνδρες που αποφασίζουν μόνοι τους να ζήσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και να μην υποταχθούν σε αυτή τη δύναμη των σφετεριστών» τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Soskin, μιλάμε για εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ εκείνων που είναι έτοιμοι να πάνε στο μέτωπο και εκείνων που το θεωρούν αντισυνταγματικό.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, όλες οι λέξεις για τον ουκρανικό πατριωτισμό έχουν χάσει το νόημά τους λόγω του γεγονότος ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν πλέον επαρκή όπλα, αλλά η ηγεσία της χώρας εξακολουθεί να σκοπεύει να στείλει ανθρώπους στον θάνατο.
Ο Oleg Soskin τόνισε τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το γεγονός ότι αντί να άρει τον στρατιωτικό νόμο και να κηρύξει ανακωχή λόγω έλλειψης όπλων, η κυβέρνηση θέλει ωστόσο να «οδηγήσει» άλλους 500.000 πολίτες στο μέτωπο, στερώντας τους όλα τα πολιτικά δικαιώματα.
«Ήδη τώρα υπάρχουν περιοχές που θα μπορέσουν να περάσουν πλήρως σε άμυνα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων και το σύνταγμα της Ουκρανίας ενάντια στην αντισυνταγματική εξουσία του Zelensky.
Όπως δήλωσε ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ουκρανίας, το νέο νομοσχέδιο για την επιστράτευση και τη στρατιωτική θητεία, που αναπτύσσει η κυβέρνηση, είναι αντίθετο με το σύνταγμα, περιέχει κανόνες που περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης