Τελευταία Νέα
Διεθνή

«H Porsche της Κίνας» - H Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

«H Porsche της Κίνας» - H Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Μεγάλοι στόχοι από την κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία smartphone Xiaomi
Το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα παρουσίασε την Πέμπτη η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία smartphone Xiaomi και ανακοίνωσε αμέσως ότι στοχεύει να γίνει μία από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.
Το σεντάν, που ονομάστηκε SU7 με το SU να είναι η συντομογραφία για το Speed Ultra, είναι ένα πολυαναμενόμενο μοντέλο που ο διευθύνων σύμβουλος Lei Jun διαφήμισε ότι διαθέτει τεχνολογία "σούπερ ηλεκτρικού κινητήρα" ικανή να παρέχει ταχύτητες επιτάχυνσης ταχύτερες από τα αυτοκίνητα της Tesla και τα EV της Porsche.

Πόλεμος τιμών

Όμως το αυτοκίνητο -που πιθανότατα θα αρχίσει να πωλείται σε αρκετούς μήνες- κάνει το ντεμπούτο του σε μια εποχή που η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας -η μεγαλύτερη στον κόσμο- παλεύει με την υπερπληθώρα χωρητικότητας και την επιβράδυνση της ζήτησης που έχουν πυροδοτήσει έναν σκληρό πόλεμο τιμών, σημειώνει το Reuters.
Αυτό δεν εμπόδισε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Xiaomi Lei Jun να περιγράψει μεγάλες φιλοδοξίες.
"Δουλεύοντας σκληρά τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια, θα γίνουμε μία από τις 5 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, προσπαθώντας να ανυψώσουμε τη συνολική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας", δήλωσε στα αποκαλυπτήρια.
Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή "ενός ονειρικού αυτοκινήτου συγκρίσιμου με την Porsche και την Tesla", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης