Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπάρες... χρυσού στα μεγάλα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ - Σε ιστορικά υψηλά η τιμή του μετάλλου

Μπάρες... χρυσού στα μεγάλα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ - Σε ιστορικά υψηλά η τιμή του μετάλλου
Η ισχύς του χρυσού υποστηρίχθηκε από την επιθετική τιμολόγηση των μειώσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ
Η Walmart είναι η πιο πρόσφατη μεγάλη εταιρεία λιανικής που προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων χρυσού στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.
Λίγους μόνο μήνες αφότου η εταιρεία πωλήσεων χονδρικής Costco άρχισε να πουλά ράβδους χρυσού.

GCCBCYbXkAAkDC0.jpg
Η Walmart φαίνεται να ξεκινά ένα νέο τμήμα για τα πολύτιμα μέταλλα μετά τα σχόλια του CFO της Costco Richard Galanti νωρίτερα αυτό το μήνα σχετικά με την απίστευτη ζήτηση ράβδων χρυσού μεταξύ των καταναλωτών.
"Πιθανότατα έχετε διαβάσει για το γεγονός ότι πουλάμε ράβδους χρυσού μιας ουγγιάς.
Πουλήσαμε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια χρυσό κατά τη διάρκεια του τριμήνου."
GCTAEzybUAABYCR.jpg
Ο πυρετός του χρυσού της Costco και της Walmart έρχεται καθώς οι τιμές του χρυσού έχουν εκτοξευθεί κατά 14% από τις αρχές Οκτωβρίου φτάνοντας σε νέο υψηλό ρεκόρ των 2.088 δολαρίων αυτή την εβδομάδα.
Η ισχύς του χρυσού υποστηρίχθηκε από την επιθετική τιμολόγηση των μειώσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το κίτρινο μέταλλο «είναι η απάντηση για πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή – είτε πρόκειται για τη συνέχιση του πληθωρισμού, τις μειώσεις επιτοκίων ή την αβεβαιότητα με τους πολύ δαπανηρούς πολέμους που συνεχίζονται», σχολίασε ο Jo Harmendjian, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Tiberius Group AG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης