Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Musk παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη: Κέρδισε επιπλέον 95,4 δισ. δολάρια

O Musk παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη: Κέρδισε επιπλέον 95,4 δισ. δολάρια
Kανείς δεν τα πήγε καλύτερα από τον Elon Musk, ο οποίος κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Ήταν μια χρονιά… comeback για τους πλουσιότερους του κόσμου.
Η συνδυασμένη καθαρή αξία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων αυξήθηκε κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ανακάμπτοντας πλήρως από τα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια που είχαν χαθεί το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Για άλλη μια φορά, οι περιουσίες τους συσχετίστηκαν στενά με την απόδοση των μετοχών τεχνολογίας, οι οποίες αυξήθηκαν σε νέα ρεκόρ φέτος, παρά τους φόβους ύφεσης, τον παρατεταμένο πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τις γεωπολιτικές αναταραχές. Οι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 48% ή 658 δισεκατομμύρια δολάρια, ωθούμενοι από την έντονη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.
Ωστόσο, κανείς δεν τα πήγε καλύτερα από τον Elon Musk, ο οποίος κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Γάλλο μεγιστάνα της πολυτέλειας Bernard Arnault. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. κέρδισε επιπλέον 95,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ενισχυμένος από την επιτυχία της Tesla και της SpaceX, αφού έχασε 138 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η καθαρή του περιουσία είναι πλέον πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από την περιουσία του Arnault, μετά την παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης για αγαθά πολυτελείας, που έπληξε τις μετοχές της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE.
Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Jeff Bezos πρόσθεσε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια στο πορτοφόλι του φέτος και βρίσκεται πλέον στήθος με στήθος με τον Arnault στη δεύτερη θέση, ενώ η Meta Platforms Inc. CEO Mark Zuckerberg η περιουσία του έκανε άλμα κατά περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που… έχασαν. Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Gautam Adani έχασε 21 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις 27 Ιανουαρίου -και 37,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο το έτος- αφού ο short-seller Hindenburg Research έριξε την αξία του ομίλου Adani. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να διαθέτει μια 11ψήφια περιουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης