Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται η πολιτική κρίση στη Σερβία: Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης κατασκηνώνουν στο Βελιγράδι

Μαίνεται η πολιτική κρίση στη Σερβία: Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης κατασκηνώνουν στο Βελιγράδι
24ωρο αποκλεισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών έχει προαναγγείλει η αντιπολίτευση
Οι υποστηρικτές της φοιτητικής οργάνωσης «Αγώνας», που υποστηρίζει τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό «Η Σερβία ενάντια στη βία», άρχισαν να στήνουν σκηνές σε διασταύρωση κοντά στα κτίρια του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατίας στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Αυτό είναι μέρος του 24ωρου αποκλεισμού των κεντρικό οδικών αρτηριών που είχε προαναγγείλει η αντιπολίτευση, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι N1.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία στην οδό Knez Milos.
Η αστυνομία ανακατευθύνει την κίνηση των αυτοκινήτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Οι αστυνομικοί δεν προσπαθούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές.
Ωστόσο, οι αντιπολιτευόμενοι σκοπεύουν να παραμείνουν στις σκηνές τους για 24 ώρες.
Αναμένουν ότι αυτό το διάστημα το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης θα εκπληρώσει το αίτημά τους για δημοσίευση στοιχείων από τους εκλογικούς καταλόγους.
Εκπρόσωποι του αντιπολιτευόμενου μπλοκ υποστηρίζουν ότι οι εκλογικοί κατάλογοι παραποιήθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι στη Σερβία διεξήχθησαν πρόωρες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου.
Ο συνασπισμός «Aleksandar Vucic - Η Σερβία δεν πρέπει να σταματήσει» κέρδισε τις εκλογές.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του δεύτερου αντιπολιτευόμενου μπλοκ, «Η Σερβία ενάντια στη βία», ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών αποτέλεσαν προϊόν νοθείας.
Η αντιπολίτευση ξεκίνησε μια σειρά από συγκεντρώσεις κοντά στο κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής στις 18 Δεκεμβρίου και στις 24 Δεκεμβρίου προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της διοίκησης της πόλης του Βελιγραδίου.
Οι ταραχές κατεστάλησαν από την αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών, 38 άτομα συνελήφθησαν, επτά έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic χαρακτήρισε την απόπειρα κατάληψης της διοίκησης του Βελιγραδίου ως «επίθεση στην καρδιά της δημοκρατίας» και η πρωθυπουργός της χώρας Ana Brnabic αποκάλυψε ότι η Μόσχα προειδοποίησε το Βελιγράδι για πιθανή αναταραχή.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής, στις 30 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές σε 28 εκλογικά τμήματα.
Η «Σερβία ενάντια στη βία» ανακοίνωσε την άρνησή της να συμμετάσχει σε αυτές.
Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει μεγάλη διαμαρτυρία στο Βελιγράδι την ημέρα των επαναληπτικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης