Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaluzhnyi (Ουκρανός αρχηγός στρατού): Ρωσικό χτύπημα με 120 πυραύλους και 36 drones - Έπληξαν στρατιωτικές υποδομές

Zaluzhnyi (Ουκρανός αρχηγός στρατού): Ρωσικό χτύπημα με 120 πυραύλους και 36 drones - Έπληξαν στρατιωτικές υποδομές
Η μεγαλύτερη σειρά επιδρομών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ουκρανίας
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη σειρά επιδρομών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής πλήρους κλίμακας το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 36 drones Shahed-136/131 και περισσότερους από 120 πυραύλους διαφόρων μεγέθη σε βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές σε πόλεις Κίεβο, Kharkiv, Lviv, Dnipro, Zaporizhia και Οδησσό και στις περιφέρειες Sumy, Cherkasy και Mykolaiv.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν συνολικά 160 βλήματα στην Ουκρανία και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 27 Shaheds και 88 πυραύλους Kh-101, Kh-555 και Kh-55.
Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι πύραυλοι που αναχαιτίστηκαν σε σύνολο 120 ήταν 70 οπότε 50 πύραυλοι βρήκαν στόχους και ήταν καταστροφικοί.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Στρατηγός Valerii Zaluzhnyi ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν για πρώτη φορά τα 36 drones Shahed από τις βόρειες, νοτιοανατολικές και δυτικές κατευθύνσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου.
Ο Zaluzhnyi ανέφερε ότι ρωσικά στρατηγικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά αργότερα εκτόξευσε τουλάχιστον 90 πυραύλους κρουζ Kh-101, Kh-555 και Kh-55 και οκτώ πυραύλους Kh-22 και Kh-32.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης την πόλη του Kharkiv με τροποποιημένους πυραύλους αεράμυνας S-300 και εκτόξευσαν συνολικά 14 βαλλιστικούς πυραύλους S-300, S-400 και Iskander-M από την κατεχόμενη Κριμαία και τη Ρωσία.
Ο Zaluzhnyi ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης πέντε υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal, τέσσερις πυραύλους Kh-31P και έναν πύραυλο κρουζ Kh-59 σε απροσδιόριστους στόχους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης