Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Zelensky Formula»: H Κίνα επιμένει στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης Ρωσίας - Ουκρανίας

«Zelensky Formula»: H Κίνα επιμένει στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης Ρωσίας - Ουκρανίας
Η Κίνα πιστεύει και θα εργαστεί για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης
Η Κίνα θα συνεχίσει να συμβάλλει στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή 29/12 η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning.
Την Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik και στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 ότι πριν από 10 ημέρες πραγματοποιήθηκε μια μυστική συνάντηση στο πλαίσιο του «ειρηνευτικού σχεδίου» που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy με τη συμμετοχή δυτικών χωρών, καθώς και ορισμένες πολιτείες του Παγκόσμιου Νότου.
"Η θέση της Κίνας για την ουκρανική κρίση είναι συνεπής και πολύ σαφής.
Πάντα δεσμευθήκαμε να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο στην κατάπαυση του πυρός και στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης.
Θα συνεχίσουμε επίσης να ενθαρρύνουμε τις διαπραγματεύσεις με τους δικούς μας τρόπους προκειμένου να διευκολυνθεί η έγκαιρη πολιτική διευθέτηση της κρίσης», είπε η εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κινεζική πλευρά συμμετείχε στη συνάντηση.
Ο Volodymyr Zelensky αποκάλυψε τη "φόρμουλα ειρήνης" 10 σημείων του στα τέλη Νοεμβρίου 2022.
Το προσχέδιο προτείνει ότι η Μόσχα πρέπει να παραδώσει τις ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και εδάφη που επανενώθηκαν με τη Ρωσία το 2022 μετά από λαϊκά δημοψηφίσματα.
Ένα άλλο θέμα στις εγγυήσεις ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και στην ανταλλαγή αιχμαλώτων στρατιωτικού προσωπικού.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η «φόρμουλα ειρήνης» του Zelenski είναι προφανώς εκτός πραγματικότητας.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σε συνέντευξή του στο Sputnik και το Rossiya 24, περιέγραψε τη «φόρμουλα ειρήνης» ως «αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης