Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ - Hamas: Χαώδεις οι διαφορές των δύο πλευρών, απίθανη μία νέα συμφωνία για εκεχειρία

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ - Hamas: Χαώδεις οι διαφορές των δύο πλευρών, απίθανη μία νέα συμφωνία για εκεχειρία
«Δραματικές» χαρακτηρίζει τις διαφορές μεταξύ Hamas και Ισραήλ ανώνυμη πηγή που επικαλείται η Haaretz
Πηγές από τρίτες χώρες που γνωρίζουν έμμεσες επαφές μεταξύ Hamas και Ισραήλ μεταφέρουν στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι οι ανοιχτές θέσεις που παρουσίασε η παλαιστινιακή οργάνωση στους μεσολαβητές τις τελευταίες ημέρες δεν ευθυγραμμίζονται με τις προτάσεις που διαβίβασε η ισραηλινή πλευρά.
Σύμφωνα με μια πηγή, η Hamas συνεργάζεται με τους μεσάζοντες, αλλά οι διαφορές στις θέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι «δραματικές».
Το Ισραήλ πιέζει για μια προσωρινή και περιορισμένη ανθρωπιστική συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης περίπου 40 αιχμαλώτων, ακολουθούμενη από την επιστροφή των δυνάμεων του IDF για μάχη, σύμφωνα με την πηγή.
Ωστόσο, η Hamas εμμένει στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις ζώνες μάχης και την κατάπαυση του πυρός ως προϋποθέσεις για τη συμφωνία.
«Και οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν ιδέες, αλλά το χάσμα μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλο και είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορεί να γεφυρωθεί», είπε μια ξένη πηγή που γνωρίζει τις επαφές, προσθέτοντας ότι «δεν σημαίνει ότι οι συνομιλίες δεν θα συνεχιστούν, αλλά είναι ένα περίπλοκο έργο που μπορεί να πάρει πολύ χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης