Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπελάδες για τη Meloni - Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για την εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της

Μπελάδες για τη Meloni - Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για την εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της
Ο Emanuele Pozzolo επιβεβαίωσε ότι το πιστόλι του ανήκε, αλλά αρνήθηκε ότι πυροβόλησε
Σε μπελάδες έβαλε την πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni, βουλευτής του κόμματός της, του οποίου το όπλο εκπυρσοκρότησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεκριμέα, οι ηγέτες της ιταλικής αντιπολίτευσης ζητούν διαφάνεια από την πρωθυπουργό, μετά την εκπυρσοκρότηση όπλου που ανήκε σε βουλευτή του ακροδεξιού κόμματός της Αδελφοί της Ιταλίας κατά λάθος σε συγκέντρωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο Emanuele Pozzolo επιβεβαίωσε ότι το πιστόλι του ανήκε, αλλά αρνήθηκε ότι πυροβόλησε τη σφαίρα, η οποία κατέληξε στο πόδι ενός 31χρονου άνδρα, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ της συνοδείας ασφαλείας του υφυπουργού του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης Andrea Delmastro.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης, το όπλο εκπυρσοκρότησε αφού φέρεται να πέρασε από τους καλεσμένους σε ένα πάρτι στη Ροζάτζα που διοργάνωσε η αδελφή του Delmastro, Francesca, δήμαρχος της πόλης του Πιεμόντε.
"Επιβεβαιώνω ότι το όπλο, το οποίο μου ανήκει νόμιμα και το οποίο τραυμάτισε έναν από τους συμμετέχοντες στο πάρτι, εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, αλλά όχι από εμένα", δήλωσε ο Ποτσόλο στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Ο τραυματίας, ο οποίος είναι κουνιάδος ενός από τους σωματοφύλακες του Delmastro, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αν και το τραύμα δεν αναφέρθηκε ως σοβαρό.
Το περιστατικό διερευνάται.

Απαντήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Η Elly Schlein, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε τη Meloni να διευκρινίσει αμέσως τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί κατά του Pozzolo.
"Αυτοί οι μπαχαλάκηδες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των γύρω τους, πόσο μάλλον για την εθνική ασφάλεια", πρόσθεσε.
Ο Matteo Renzi, πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κεντρώου κόμματος Italia Viva, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Γιατί να φέρεις όπλο σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, όπου παρευρίσκονται βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης; Η κυβέρνηση Meloni είναι ανεπαρκής, ανίκανη, μη αντιπροσωπευτική ... και επικίνδυνη, πρώτα απ' όλα για τον εαυτό της".
H Meloni δεν έχει μιλήσει δημοσίως για το περιστατικό, αλλά μια δήλωση των Αδελφών της Ιταλίας υποστήριξε ότι δεν είχε "καμία πολιτική σημασία".
"Σε περίπτωση που προκύψει [από την έρευνα] οποιαδήποτε παράνομη ή ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του Pozzolo, θα ληφθούν επίσης τα κατάλληλα μέτρα από το κόμμα", ανέφερε η ανακοίνωση.
"Η προσπάθεια να μετατραπεί αυτό που συνέβη σε πολιτικό ζήτημα προκειμένου να επιτεθούν οι Αδελφοί της Ιταλίας είναι παράλογη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης