Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» για τα μικροτσίπ με αμερικανικό δάκτυλο - Η Ολλανδία μπλοκάρει τις εξαγωγές μηχανημάτων στην Κίνα

«Πόλεμος» για τα μικροτσίπ με αμερικανικό δάκτυλο - Η Ολλανδία μπλοκάρει τις εξαγωγές μηχανημάτων στην Κίνα
Η ASML Holding ακύρωσε τις αποστολές ορισμένων από τα μηχανήματα της στην Κίνα
Tην απαγόρευση εξαγωγής μηχανημάτων παραγωής μικροτσίπ στην Κίνα, υπαγόρευσε στην ASML η κυβέρνηση της Ολλανδίας, μετά από αμερικανική παρέμβαση.
Όπως ανακοικώθηκε, η ASML, η οποία έχει την έδρα της στο Βελντχόβεν της Ολλανδίας, ανέφερε ότι η άδεια για την αποστολή των συστημάτων λιθογραφίας NXT:2050i και NXT:2100i το 2023 «ανακλήθηκε πρόσφατα εν μέρει από την ολλανδική κυβέρνηση.

Ακύρωση αποστολών

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ASML Holding ακύρωσε τις αποστολές ορισμένων από τα μηχανήματα της στην Κίνα κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής κυβέρνησης, εβδομάδες πριν τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις εξαγωγών στον εξοπλισμό κατασκευής τσιπ υψηλών προδιαγραφών.
Η ολλανδική εταιρεία είχε άδειες για την αποστολή τριών κορυφαίων μηχανημάτων λιθογραφίας βαθιάς υπεριώδους ακτινοβολίας σε κινεζικές εταιρείες μέχρι τον Ιανουάριο, όταν τεθούν σε πλήρη ισχύ οι νέοι ολλανδικοί περιορισμοί.
Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ επικοινώνησαν με την ASML για να τους ζητήσουν να σταματήσουν αμέσως τις προκαθορισμένες αποστολές ορισμένων από τα μηχανήματα σε Κινέζους πελάτες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα τα οποία επικαλείται το Bloomberg, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης