Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bridget Brink (Πρεσβευτής ΗΠΑ στην Ουκρανία): Οι Ουκρανοί αποφασίζουν για το εύρος των χτυπημάτων με HIMARS

Bridget Brink (Πρεσβευτής ΗΠΑ στην Ουκρανία): Οι Ουκρανοί αποφασίζουν για το εύρος των χτυπημάτων με HIMARS
Σύμφωνα με την Bridget Brink, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να μεταφέρει αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον
Η Ουάσιγκτον επέτρεψε στην Ουκρανία να λάβει ανεξάρτητα αποφάσεις για το εύρος των χτυπημάτων από το HIMARS MLRS, γράφει το Strana.ua αναφερόμενο στην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink.
«Η διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα αποφασίσει ανεξάρτητα για το εύρος των χτυπημάτων που θα πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS».
Σύμφωνα με την Bridget Brink, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να μεταφέρει αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον.
Στα τέλη του περασμένου έτους, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανακοίνωσε το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.
Περιλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας NASAMS και HIMARS MLRS, καθώς και βλήματα πυροβολικού 155 και 105 mm, αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Javelin, TOW και AT-4, καθώς και πάνω από 15 εκατομμύρια βλήματα πυρομαχικών φορητών όπλων.
Στα τέλη του 2022, όταν τα πρώτα 20 HIMARS MLRS μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία, τα αμερικανικά μέσα έγραψαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλαξαν αυτά τα συστήματα έτσι ώστε οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης