Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γυρίζει την πλάτη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η Tui

Γυρίζει την πλάτη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η Tui
Η Tui θα περιοριστεί μόνο στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης
«Σαφή πλεονεκτήματα» από τη αποχώρηση από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου βλέπει ο ταξιδιωτικός γίγαντας Tui, μεθοδεύοντας τη διαγραφή του από τη βρετανική χρηματιστηριακή αγορά.
Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία της Ευρώπης σύστησε τους επενδυτές να υποστηρίξουν τα σχέδιά της για έξοδο από το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατά τη γενική συνέλευση του Φεβρουαρίου.
Η Tui, η οποία έχει επί του παρόντος διπλή εισαγωγή στη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο, είπε ότι η μετάβαση σε αποκλειστική εισαγωγή στη Γερμανία θα μείωνε την πολυπλοκότητα.
Σύμφωνα με τον Mathias Kiep, οικονομικό διευθυντή της Tui, «ο τερματισμός της εισαγωγής στο Λονδίνο θα προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα για τους επενδυτές και την εταιρεία: απλοποίηση των δομών, βελτίωση της ρευστότητας και της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής καθώς και οφέλη για την ιδιοκτησία των αεροπορικών εταιρειών μας στην ΕΕ».
Η Tui έγινε μέλος και των δύο χρηματιστηρίων το 2014, αφού ο όμιλος αναψυχής Tui Travel με έδρα το Δυτικό Σάσεξ, γνωστός για τα ταξιδιωτικά γραφεία Thomson και First Choice, συγχωνεύθηκε με τον μεγαλύτερο μέτοχό του, τη γερμανική Tui AG.
Η συμφωνία των 4,5 δισ. λιρών δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις στον κόσμο, η οποία διέθετε περισσότερα από 400 ξενοδοχεία, 16 κρουαζιερόπλοια, 1.200 ταξιδιωτικά γραφεία και πέντε αεροπορικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης