Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός από την πρόταση Kadyrov προς ΗΠΑ: Απελευθέρωση Ουκρανών κρατουμένων εάν αρθούν οι κυρώσεις κατά συγγενών του

Προβληματισμός από την πρόταση Kadyrov προς ΗΠΑ: Απελευθέρωση Ουκρανών κρατουμένων εάν αρθούν οι κυρώσεις κατά συγγενών του
Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το πόσο εξουσιοδοτημένος είναι πραγματικά ο Ramzan Kadyrov για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων και δη θεμάτων τόσο... προσωπικών
Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, πρότεινε μια παράξενη συμφωνία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες: Άρση των κυρώσεων κατά των συγγενών του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ουκρανών κρατουμένων.
Μάλιστα, ο κατάλογος των κρατουμένων παραδόθηκε στον πρώην αξιωματικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Ritter ο οποίος έφτασε πρόσφατα στο Γκρόζνι, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του RIA Novosti.
Ο Kadyrov πρότεινε τότε την άρση των κυρώσεων κατά της μητέρας του, των θυγατέρων του και άλλων καθώς θεωρεί ότι υπόκεινται σε άδικες κυρώσεις - όπως τις χαρακτήρισε.
Σε αντάλλαγμα, προσφέρθηκε να απελευθερώσει 20 Ουκρανούς στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στις περιοχές Ντόνετσκ και Λούγκανσκ.
Η πρόταση έγινε, παρουσιάζοντας ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα με αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες που ζητούσαν την άρση των «παράλογων κυρώσεων» που επιβλήθηκαν στους συγγενείς του Τσετσένου ηγέτη και στην περιουσία του.
Ένας από τους κρατούμενους στο βίντεο δήλωσε ότι εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, 20 Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το πόσο εξουσιοδοτημένος είναι πραγματικά ο Ramzan Kadyrov για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων και δη θεμάτων τόσο... προσωπικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης