Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονίζουν οι αριθμοί της ρωσικής υπεροπλίας που οδήγησαν σε ήττα την ουκρανική αντεπίθεση: Kατέστρεψαν 2 εκατ. στόχους το 2023

Συγκλονίζουν οι αριθμοί της ρωσικής υπεροπλίας που οδήγησαν σε ήττα την ουκρανική αντεπίθεση: Kατέστρεψαν 2 εκατ. στόχους το 2023
Τα τμήματα ηλεκτρονικού πολέμου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τέθηκαν στην υψηλότερη ετοιμότητα μάχης πάνω από 4 χιλιάδες φορές.
Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν τις απαράμιλλες δυνατότητες της Ρωσίας στον ηλεκτρονικό πόλεμο ως έναν από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Τα τμήματα ηλεκτρονικού πολέμου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εντόπισαν πάνω από 2 εκατομμύρια αερομεταφερόμενα αντικείμενα.
Μεταξύ αυτών ήταν:
600 χιλιάδες ξένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων
2 χιλιάδων αεροπλάνων αναγνώρισης και πάνω από
20 στρατηγικά βομβαρδιστικά.
Κατά τη διάρκεια του έτους, τα στρατεύματα σε υπηρεσία τέθηκαν στην υψηλότερη ετοιμότητα μάχης πάνω από 4 χιλιάδες φορές.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι πρόκειται για προφανή δείκτη του υψηλού επιπέδου πίεσης στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Το υπουργείο σημείωσε ότι ο ρωσικός εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου είναι ικανός να ανιχνεύει οποιοδήποτε αερομεταφερόμενο αντικείμενο στο διάστημα, από μικρά drones έως υπερηχητικούς πυραύλους.
Τα ρωσικά στρατεύματα, υπεύθυνα για τον ηλεκτρονικό πόλεμο, είναι επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, από ανώτερους αξιωματικούς μέχρι λοχίες και στρατιώτες.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ορισμένοι από αυτούς βελτίωσαν τις δεξιότητές τους ενώ εκτελούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία με στόχο την προστασία της νόμιμης κυβέρνησης από τους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από τη Δύση.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου, τα στρατεύματα ηλεκτρονικού πολέμου αποκτούν νέα εμπειρία μάχης κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και αναπτύσσουν επίσης νέες τακτικές προσεγγίσεις σύμφωνα με τη διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του σύγχρονου πολέμου.
Νωρίτερα, το Sputnik ανέφερε ότι ανεξάρτητοι στρατιωτικοί αναλυτές των ΗΠΑ περιέγραψαν τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας ως απαράμιλλες, ενώ το Βρετανικό Royal United Services Institute είπε ότι τα εργαλεία EW της Ρωσίας ήταν ο βασικός παράγοντας που σφράγισε τη μοίρα της ουκρανικής καλοκαιρινής αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης