Τελευταία Νέα
Διεθνή

O αγώνας του Trump κατά της πολιτικής του δίωξης - Παρών στο Εφετείο για την ασυλία

O αγώνας του Trump κατά της πολιτικής του δίωξης - Παρών στο Εφετείο για την ασυλία
Ο Trump έχει υποστηρίξει ότι η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί με το σκεπτικό ότι οι πρώην πρόεδροι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες
Σχετικά Άρθρα
Σε ακρόαση στο εφετείο σχετικά με την έκταση της προεδρικής του ασυλίας στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, θα παραστεί ο Donald Trump, όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο Truth Social τη Δευτέρα.
"Φυσικά και δικαιούμαι, ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να έχω ασυλία", ανέφερε ο Trump στην ανάρτησή του, ο οποίος χαρακτηρίζει ως πολιτικές διώξεις τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του. 
Όπως σημειώνει το Reuters, οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Trump, επικρατέστερο υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει το Κογκρέσο και να εξαπατήσει την αμερικανική κυβέρνηση μέσω σχεδίων για την ανατροπή της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden το 2020.

Ασυλία

Ο Trump έχει υποστηρίξει ότι η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί με το σκεπτικό ότι οι πρώην πρόεδροι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για συμπεριφορά που σχετίζεται με τα επίσημα καθήκοντά τους.
Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Tanya Chutkan απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό την 1η Δεκεμβρίου, προκαλώντας την προσφυγή του Trump στο Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια.
Η έφεση του Trump ανέστειλε τη δίκη του, η οποία επί του παρόντος έχει οριστεί να διεξαχθεί τον Μάρτιο.
Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποφανθεί άμεσα για τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου ότι δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά για την προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020, επιτρέποντας σε κατώτερο δικαστήριο να συνεχίσει να εξετάζει το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης