Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στη Fed - Στο +1,41% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,2%

Ισχυρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στη Fed - Στο +1,41% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,2%
Θετική εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι κύριοι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, με τις μετοχές να επηρεάζονται θετικά από τα σχόλια του προέδρου της Fed Atlanta Raphael Bostic…
Υπενθυμίζεται πως ο βιομηχανικός κολοσσός είδε 171 αεροπλάνα του να μένουν καθηλωμένα μετά την αποκόλληση πόρτας σε πτήση της Alaska Airlines.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow σημείωσε αύξηση +0,58% στις 37.683 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +1,41% στις 4.763 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +2,2% στις 14.843 μον.
9δσ.JPG
Στο ταμπλό, η Boeing σημείωσε υποχώρηση -7%...
Ανοδικά κινείται η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς, στο +4%.

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, που εμφάνισε μια οικονομία ανθεκτικότερη του αναμενομένου, θα επηρεάσει τις αποφάσεις περί νομισματικής πολιτικής, με τους επενδυτές να είναι απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τις περικοπές επιτοκίων το α' τρίμηνο του 2024.
«Πιστεύω ότι οι συμπεριφορές είναι υπερβολικά ενθουσιώδεις», έγραφε ένα σημείωμα της Παρασκευής από τον Chris Verrone, επικεφαλής μακροοικονομικής και τεχνικής έρευνας στη Strategas.
Ωστόσο, ο Verrone πρόσθεσε: «Αλλά σε γενικές γραμμές, η τάση είναι καλή και υπάρχει δυναμική».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Raphael Bostic, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί περισσότερο απ' ό,τι περίμενε και πλέον βρίσκεται σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου του 2% της Fed, αν και επισήμανε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δηλώσουμε πώς νικήσαμε.
«Βρισκόμαστε σε τροχιά για το 2% σήμερα» ανέφερε ο Bostic σε ομιλία του στην Ατλάντα.
«Ο στόχος είναι να σιγουρευτούμε πως θα μείνουμε στο μονοπάτι».

Ανοδικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου να είναι υποτονική στην αρχή μιας εβδομάδας που περιλαμβάνει την ανακοίνωση σημαντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,74% στις 16.716 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,06% στις 7.694 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.450 με άνοδο 0,4% και στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε αύξηση 0,42% στις 30.569 μονάδες.
888_1.JPG
Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις προσδοκίες για πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων φέτος, κυρίως από τη Fed, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας.
Αυτή η αλλαγή τόνου ενισχύθηκε από το αιφνιδιαστικό άλμα των μη αγροτικών μισθοδοσιών στις ΗΠΑ, καθώς και από την εκτίναξη του πληθωρισμού της ευρωζώνης στο 2,9% τον Δεκέμβριο από 2,4% τον Νοέμβριο, υποστηρίζοντας την υπόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ για κάποιο χρονικό διάστημα.
Το κύριο γεγονός θα είναι ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Πέμπτη, με τις τιμές να εκτιμάται ότι θα αυξηθούν μόλις κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, με ετήσια αύξηση 3,2%.
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, πιθανότατα θα μετατοπίσει και πάλι τις προσδοκίες σχετικά με το πού κατευθύνεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά τις κινήσεις των επιτοκίων, σημειώνει το Reuters.
Πίσω στην Ευρώπη, οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, κατά μόλις 0,3% σε μηνιαία βάση, αντί του 1% που αναμενόταν, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια μικρή ανάκαμψη από την αναθεωρημένη πτώση του περασμένου μήνα κατά 3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης