Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ευρώπη… οι νίκες Putin, Trump - Πρόταση Breton για κοινό αμυντικό ταμείο 100 δισ. ευρώ

Τρόμος στην Ευρώπη… οι νίκες Putin, Trump - Πρόταση Breton για κοινό αμυντικό ταμείο 100 δισ. ευρώ
Η Ρωσία θα θελήσει να καταλάβει την Ευρώπη, οι ΗΠΑ δεν θα μας συνδράμουν λέει ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton
(upd) Τρόμος επικρατεί στην Ευρώπη αναφορικά με το σενάριο εκείνο που θέλει τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin να κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Ρεπουμπλικάνο Donald Trump να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο του 2025.
Σε δηλώσεις του ο Thierry Breton, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, σπεύδει – σύμφωνα με το The European Conservative – να προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους για το σενάριο αυτό, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινό αμυντικό ταμείο ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στήριξη τέλος από ΗΠΑ με πρόεδρο τον Trump

Όπως λέει ο Breton, η ΕΕ θα μείνει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ o Donald Trump στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
«Ο Trump είχε πει ότι αν η Ευρώπη δεχθεί επίθεση, οι ΗΠΑ δεν θα σπεύσουν ποτέ σε βοήθεια ή σε στήριξη και ότι θα φύγουν από το ΝΑΤΟ.
Όλα αυτά μοιάζουν με ένα ανατριχιαστικό ανέκδοτο» είπε ο Breton, παραθέτοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Trump στην επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen το 2020.

Trump: Όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων

Ερωτηθείς για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο ΝΑΤΟ, εφόσον γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Donald Trump υποστήριξε χθες Τετάρτη 10/1 πως όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση και τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων.
«Εξαρτάται αν θα μας συμπεριφερθούν όπως πρέπει.
Κοιτάξτε, το ΝΑΤΟ επωφελήθηκε από τη χώρα μας.
Οι ευρωπαϊκές χώρες επωφελήθηκαν» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX ο Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Πολιτεία της Iowa, τοποθέτηση που αν μη τι άλλο ενισχύει τις ανησυχίες του Breton και όχι μόνο.

Η Ρωσία θα καταλάβει την Ευρώπη

Σε αυτό το πλαίσιο ο Breton επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να προστατευθεί με ίδια μέσα.
Μάλιστα υποστηρίζει πως εάν οι Ευρωπαίοι δεν πάρουν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα και δεν προστατευτούν, τότε «η Ρωσία θα καταλάβει την Ευρώπη».
Ο Breton συνέδεσε το ζήτημα αυτό και με τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί η βοήθεια προς το Κίεβο και πως τα ευρωπαϊκά εργοστάσια θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή τους, ώστε να παράσχουν εγκαίρως έως την άνοιξη τις 1 εκατομμύριο οβίδες που έχει υποσχεθεί η ΕΕ στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πάντως πως ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius έχει υποστηρίξει πως είναι αδύνατο η ΕΕ να καταφέρει να εκπληρώσει την υπόσχεση της προς το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης