Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η Δύση εξοπλίζει την Ουκρανία με πυραύλους Stinger… από τον πόλεμο του Αφγανιστάν το 1979

CNN: Η Δύση εξοπλίζει την Ουκρανία με πυραύλους Stinger… από τον πόλεμο του Αφγανιστάν το 1979
Το αμερικανικό δίκτυο αποκάλυψε, πως η ουκρανική αεράμυνα έλαβε κιβώτια με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger από τη Δύση»
Η Ουκρανία λαμβάνει από τη Δύση φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger από την εποχή της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν το 1979-1989, ανέφερε το CNN.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό μέσο αποκάλυψε, πως η ουκρανική αεράμυνα έλαβε κιβώτια με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger από τη Δύση», που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο συμμετοχής των σοβιετικών στρατευμάτων στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. δηλαδή είναι «δεκαετίες μεγαλύτεροι από κάποιους στρατιώτες» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, οι δυτικές χώρες έχουν επανειλημμένα αυξήσει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, το Κίεβο ζητά συνεχώς από τους εταίρους του πιο προηγμένο εξοπλισμό, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Ωστόσο, παρατηρούνται ολοένα και πιο έντονα η κόπωση των δυτικών εταίρων με την Ουκρανία και οι περικοπές στην παρεχόμενη υποστήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης