Τελευταία Νέα
Διεθνή

O SCO υιοθετεί τη θέση του Πεκίνου στην υπόθεση της Ταϊβάν - Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας

O SCO υιοθετεί τη θέση του Πεκίνου στην υπόθεση της  Ταϊβάν  - Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης είναι αφοσιωμένος στους Χάρτες του ΟΗΕ και της SCO, λέει ο Γενικός Γραμματέας Zhang Ming
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) υποστηρίζει τη θέση της Κίνας για το ζήτημα της Ταϊβάν, λαμβάνοντας υπόψη ως αδιαχώριστο κομμάτι της Κίνας την Ταϊβάν, δήλωσε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2023 ο Γενικός Γραμματέας της SCO Zhang Ming.
«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα και η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο τμήμα του εδάφους της Κίνας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της Ταϊβάν αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Κίνας.
«Η SCO θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά τη θέση της κινεζικής κυβέρνησης για το ζήτημα της Ταϊβάν, εμμένοντας στην αρχή της μίας Κίνας και θα συνεχίσει να εκφράζεται ενάντια σε κάθε μορφή διχασμού για λόγους «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν»», τόνισε ο επικεφαλής της SCO.
Σημείωσε ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης είναι προσηλωμένος στους Χάρτες του ΟΗΕ και της SCO, «σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών του ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ασφάλειας και της ανάπτυξης των μελών του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης