Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andrei Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία θεωρεί απαράδεκτες τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Andrei Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία θεωρεί απαράδεκτες τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία
Το Κίεβο δεν συμφωνεί τώρα στο πάγωμα της σύγκρουσης με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Andrei Ermak
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos, υπήρξαν εκκλήσεις για άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά αυτό είναι απαράδεκτο για την Ουκρανία, δήλωσε ο Andrei Ermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα του WEF.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση δεν μπορούν να έχουν απολύτως ομόφωνη θέση για το θέμα αυτό. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι όλων των χωρών που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις «σέβονται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Andrei Ermak.
«Αλλά, φυσικά, έχουμε διαφορετικές σκέψεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να καθίσουμε αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά εξηγούμε πολύ ξεκάθαρα και ανοιχτά γιατί αυτό είναι απαράδεκτο τώρα.
Πολύ σημαντικό ακούστε τους πάντες», τόνισε.
Ως λόγους για την υποτιθέμενη αδυναμία διαλόγου, ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν είχαν γίνει πολλοί γύροι διαπραγματεύσεων υπό την μορφή της Νορμανδίας και του Μινσκ.
Είπε επίσης ότι το Κίεβο δεν συμφωνεί τώρα στο πάγωμα της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Ermak, η Ουκρανία «ελπίζει και πιστεύει» ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα συμφωνήσει τελικά για την κατανομή κεφαλαίων.
Πρόσθεσε ότι είναι «θετικός» στο να περιμένει βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από «Ευρωπαίους συναδέλφους και φίλους» και ελπίζει ότι η υποστήριξη από τους συμμάχους θα συνεχιστεί.
Επιπλέον, ο Ermak μίλησε για διαφωνίες στο φόρουμ σχετικά με τρόπους επίτευξης ειρήνης.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι σε μείζονα ζητήματα όλες οι χώρες τηρούν μια κοινή θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης