Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έκρηξη» 7 τρισ. δολ. στις αποτιμήσεις των τραπεζών παγκοσμίως σε 5 χρόνια

«Έκρηξη» 7 τρισ. δολ. στις αποτιμήσεις των τραπεζών παγκοσμίως σε 5 χρόνια
Οι τράπεζες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν περίπου τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους
Οι παγκόσμιες τράπεζες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις αποτιμήσεις τους κατά 7 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία, εάν λάβουν σημαντικά μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της παραγωγικότητας, αναφέρει η Boston Consulting Group σε έκθεσή της τη Δευτέρα.
Οι τράπεζες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν περίπου τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους, εάν επιδιώξουν την ανάπτυξη και τη βελτίωση του δείκτη τιμής προς λογιστική αξία παρά τα εμπόδια.
"Ο μεγαλύτερος μοχλός απαισιοδοξίας για τον τραπεζικό τομέα ήταν η σημαντική πτώση της κερδοφορίας", ανέφερε η BGC.
Περίπου το 75% των τραπεζικών μετοχών είχαν δείκτες τιμής προς λογιστική αξία κάτω από 1 το 2022, ενώ οι πολλαπλασιαστές τιμής προς κέρδη ήταν σχεδόν στο μισό των επιπέδων του 2008.

Υστερούν οι μετοχές

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των μετόχων των τραπεζικών μετοχών υστερούν σε σχέση με τις αποδόσεις των κύριων δεικτών της αγοράς από την κρίση και μετά και το χάσμα διευρύνεται.
Ακόμη και αν επενδύσουν στην παραγωγικότητα και απλοποιήσουν ριζικά τις επιχειρήσεις τους, τα κέρδη των τραπεζών θα παραμείνουν υπό πίεση από τις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό από νεότερους παίκτες, όπως οι fintechs, δήλωσε η BCG.
"Οι τράπεζες δεν είναι πιθανό να επιστρέψουν στα επίπεδα κερδοφορίας και στις αποτιμήσεις που υπήρχαν πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση", δήλωσε ο σύμβουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης