Τελευταία Νέα
Διεθνή

'Ετοιμος να πάρει ξανά τα ηνία των Ρεπουμπλικάνων ο Trump - Ανοίγει την κούρσα η Αϊόβα

'Ετοιμος να πάρει ξανά τα ηνία των Ρεπουμπλικάνων ο Trump - Ανοίγει την κούρσα η Αϊόβα
Στην Αϊόβα, την πρώτη πολιτεία που άνοιξε τις κάλπες, ο Trump έχει ήδη βγει μπροστά και με διαφορά
Αρχίζει σήμερα η κούρσα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 του Ιούνη.
Την διαδικασία "τρέχουν" είτε μέλη του κόμματος είτε αξιωματούχοι των πολιτειών, ενώ ο υποψήφιος θα ανακοινωθεί επίσημα στην Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων που θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 18 Ιούλη. Υπενθυμίζεται πως οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Νοέμβρη.
Όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον πρώτο γύρο.
Ενδεικτικά, στην Αϊόβα, την πρώτη πολιτεία που άνοιξε τις κάλπες, ο Trump έχει ήδη βγει μπροστά και με διαφορά.
Με βάση δημοσκοπήσεις που έγιναν τον Δεκέμβρη, ο Trump συγκέντρωνε ένα ποσοστό της τάξης του 52,2%, έχοντας διαφορά 34,2 μονάδων από τον δεύτερο, Ron DeSantis, κυβερνήτη της Φλόριντα, το ποσοστό του οποίου άγγιζε το 18%, ενώ η τρίτη συνυποψήφια του, Nikki Haley, έφτανε στο 16,2%.
Ο ίδιος ο Trump στην προεκλογική του καμπάνια, έχει συμβουλεύσει τους ψηφοφόρους του να μην δίνουν ιδιαίτερη βάση στο τι λένε οι δημοσκοπήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί δυο debate ανάμεσα στους υποψηφίους, το ένα στις 18 και το άλλο στις 21 Γενάρη, και σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτοί που θα "συγκρουστούν" θα είναι μόνο οι Haley και DeSantis.
Στο μεταξύ, μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε το CNN, δείχνει τον Haley να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της Αϊόβα, με το 32% του εκλογικού σώματος να τον στηρίζει, έναντι του 39% που τάσσεται υπέρ Trump.
Μάλιστα, τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ για την Haley, καθώς φαίνεται να κερδίζει και τις ψήφους που θα πήγαιναν στον Chris Christie, πρώην κυβερνήτη του New Jersey ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του.
Οι πολιτικοί αναλυτές, υποθέτουν πως οι ψηφοφόροι αυτοί ίσως ανατρέχουν τις ισορροπίες στις εσωκομματικές εκλογές, κάνοντας την έκβαση ακόμα πιο αβέβαιη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης