Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagel (Γερμανία): Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Nagel (Γερμανία): Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ
Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα
Σχετικά Άρθρα
Πρόωρη χαρακτηρίζει ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Joachim Nagel, τη συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.
«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μειώσεις, ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός», δήλωσε ο Nagel στην τηλεόραση του Bloomberg. «Θέλω να δω νέα δεδομένα. Θα περιμένουμε την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα δούμε» επεσήμανε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος της Bundesbank, ένα «γεράκι» που τάσσεται υπέρ υψηλότερων επιτοκίων, αντιτάχθηκε για άλλη μια φορά στις προσδοκίες της αγοράς ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού από την άνοιξη.
Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος μειώσεις του επιτοκίου της ΕΚΤ αξίας σχεδόν 150 μονάδων βάσης φέτος, οι οποίες πιθανότατα θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο Nagel δήλωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί το λάθος της πολύ πρόωρης μείωσης των επιτοκίων.
«Ίσως μπορούμε να περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν θέλω να κάνω εικασίες», πρόσθεσε ο Nagel.
Ο Αυστριακός συνάδελφός του Robert Holzmann, τον οποίο επικαλείται επίσης το Bloomberg, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να «ποντάρει» κανείς σε μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ καθόλου φέτος, υπό το πρίσμα των συγκρούσεων στην Ερυθρά Θάλασσα που ανεβάζουν το κόστος της ναυτιλίας μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης