Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal στην τεχνητή νοημοσύνη – Συμφωνία Vodafone – Microsoft, ύψους 1,5 δις. δολ.

Μεγάλο deal στην τεχνητή νοημοσύνη – Συμφωνία Vodafone – Microsoft, ύψους 1,5 δις. δολ.
Η βρετανική εταιρεία θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε AI

Σε 10ετή συνεργασία με τη Microsoft συμφώνησε η Vodafone, για να προσφέρει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), ψηφιακές, επιχειρηματικές και cloud υπηρεσίες σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις και καταναλωτές στις ευρωπαϊκές και αφρικανικές αγορές της.
Η βρετανική εταιρεία θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε AI με επίκεντρο τον πελάτη που αναπτύσσεται με τις τεχνολογίες Azure OpenAI και Copilot της Microsoft, όπως δήλωσε, και θα αντικαταστήσει τα φυσικά κέντρα δεδομένων με φθηνότερες και κλιμακούμενες υπηρεσίες cloud Azure.
Η Microsoft με τη σειρά της θα γίνει επενδυτής μετοχών στη διαχειριζόμενη πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της Vodafone, όταν αυτή αποσχιστεί ως αυτόνομη επιχείρηση μέχρι τον Απρίλιο του 2024, και θα βοηθήσει στην κλιμάκωση της κινητής οικονομικής πλατφόρμας της Vodafone στην Αφρική.

Στρατηγική συμφωνία

Ο οικονομικός διευθυντής της Vodafone, Luka Mucic, δήλωσε ότι η ηγετική θέση της Microsoft στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία υποστηρίζεται από τη συνεργασία OpenAI, θα μεταμορφώσει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.
"Αυτό είναι το κομμάτι που πραγματικά πρόκειται να πιάσει κάθε έναν από τους πελάτες μας", δήλωσε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι ένα chatbot TOBi που στηρίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη της Microsoft θα παρέχει πιο συνεπείς και έξυπνες απαντήσεις σε ερωτήματα.
Ο εμπορικός διευθυντής της Microsoft, Judson Althoff, δήλωσε ότι η δύναμη της Vodafone στο IoT και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι στρατηγικής σημασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης