Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davos: Με το «ζόρι» συνάντηση του ζητιάνου Zelensky με Dalio (Bridgewater) και Dimon (JP Morgan) - Εκλιπαρούσε για αμερικανικά κεφάλαια

Davos: Με το «ζόρι» συνάντηση του ζητιάνου Zelensky με Dalio (Bridgewater) και Dimon (JP Morgan) - Εκλιπαρούσε για αμερικανικά κεφάλαια
Ικέτευσε και τελικά συναντήθηκε...
Ικέτευσε και τελικά συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan, Jamie Dimon, και τον ιδρυτή του μεγαλύτερου fund στον κόσμο Bridgewater, Ray Dalio, ο γνωστός «ζήτουλας» Volodymyr Zelesky… στην προσπάθειά του να αποσπάσει πρόσθετα κεφάλαια δήθεν για τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
Ειδικότερα, ο Ουκρανός δικτατορίσκος συνομίλησε με τον Jamie Dimon και τον Ray Dalio το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, με σκοπό να ξαναγεμίσει, όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα ουκρανικά κρατικά ταμεία.
Ο Dimon συστήθηκε στον Zelenskiy: «Είμαι ο Jamie Dimon από την JPMorgan Chase.
Ο Θεός να σε ευλογεί».
«Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις στην Ουκρανία και να στηρίξουμε την οικονομία μας», είπε ο Zelensky.
Παρουσίασε επίσης το «σχέδιο» στρατιωτικής παραγωγής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με δυτικές αμυντικές εταιρείες.
Άλλοι επιχειρηματικοί ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο Philipp Hildebrand της BlackRock, ο συνιδρυτής της Carlyle Group Inc. David Rubenstein και ο Lakshmi Mittal, ο πρόεδρος της Arcelormittal, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ουκρανία, και ο Steve Schwarzman της Blackstone Inc.
Σύμφωνα με το Bloomberg, o Ζelensky θέλει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Για αυτό συναντήθηκε με χρηματοδότες στο Νταβός…
Οι οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας είναι επείγουσες.
Η ουκρανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τους κύριους διεθνείς δωρητές της, καθώς το Κίεβο αντιμετωπίζει «εξαιρετικά υψηλή αβεβαιότητα» σχετικά με τον προϋπολογισμό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης