Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος τιμών» από την Tesla - Μείωση για το Model Y στη Γερμανία, μετά τις περικοπές στην Κίνα

«Πόλεμος τιμών» από την Tesla - Μείωση για το Model Y στη Γερμανία, μετά τις περικοπές στην Κίνα
Tο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων της Γερμανίας έληξε πρόωρα τον περασμένο μήνα
Η Tesla μείωσε τις τιμές των αυτοκινήτων Model Y στη Γερμανία, μια εβδομάδα μετά τη μείωση των τιμών των Model 3 και Model Y στην Κίνα.
Συγκεκριμένα, η Tesla μείωσε τις τιμές για τα Model Y Long Range και Model Y Performance κατά 5.000 ευρώ στα 49.990 ευρώ (54.340 δολάρια) και 55.990 ευρώ αντίστοιχα, αντιπροσωπεύοντας έκπτωση 9% και 8,1% σε σύγκριση με τις προηγούμενες τιμές.
Μείωσε επίσης την τιμή των πισωκίνητων μοντέλων Model Y κατά 1.900 ευρώ ή 4,2%, στα 42.990 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της.

Αναστολή παραγωγής

Η τελευταία μείωση των τιμών έρχεται μετά την ανακοίνωση της Tesla την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.
Η εταιρεία απέδωσε την αναστολή στην έλλειψη εξαρτημάτων λόγω αλλαγών στις διαδρομές μεταφοράς εξαιτίας επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων της Γερμανίας, το οποίο αρχικά επρόκειτο να ισχύσει μέχρι το τέλος του 2024, έληξε πρόωρα τον περασμένο μήνα, μια κίνηση που αναμενόταν να πλήξει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ήδη αγωνίζονται να μειώσουν τις τιμές στα επίπεδα που προσφέρουν οι κινέζοι και οι αμερικανοί ανταγωνιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης